Femini.ro

Greşeli cu deodorantul ales

Carieră şi dezvoltare

Greşeli cu deodorantul ales

Până la această vârstă poate eşti de părere că eşti o maestră în igiena proprie, în special când vine vorba de deodorantul tău şi aplicarea tâmpă a acestuia. Însă, dacă ai de-a face cu un iz de miros după vreo 1-2 ore, probabil faci ceva greşit.

Un mit frecvent întâlnit este acesta: deodorantele nu blochează transpiraţia, ci, mai degrabă, acestea se luptă cu mirosurile neplăcute. Aşa că, fii foarte atentă la nevoile organismului tău înainte de a achiziţiona un produs!

Eşti pregătită pentru a afla ce greşeli faci cu deodorantul tău? Vezi mai departe ce au spus specialiştii noştri:

Foloseşti produsul greşit

Aşa cum am şi spus: deodorantul este diferit de anti-perspirant. Dacă eşti îngrijorată doar de miros, atunci da, deodorantul este cel pe care trebuie să-l alegi. Diferenţa dintre cele două este că ultimul conţine cloridã de aluminiu, un ingredient folosit pentru a bloca transpiraţia, explică specialiştii.

Dacă transpiri abundent, foloseşte anti-perspirante.

Îl aplici în momentul nepotrivit

Deodorantul poate fi aplicat în orice moment al zilei, însă, după amiază şi seara, de preferat ar fi să te gândeşti la a doua variantă, când nu transpiri atât de mult, spun aceştia în continuare. De vreme ce nu este o regulă bătută-n cuie, acest program îi va permite să între în piele înainte ca tu să elimini o picătură de transpiraţie în timpul zilei.

Woman in bathroom applying deodorant and smiling

Nu aplici destul

Câteodată, un singur puf nu este suficient. Pentru a evita o sesiune neaşteptată de transpirat- în mijlocul unei şedinţe de afaceri, aplică o cantitate generoasă de anti-perspirant pe întreaga zonă pentru a asigura că toate ductele sunt acoperite în întregime.

Foloseşti un stick cu miros

Te mănâncă? Femeile ce suferă de eczemă sau prezintă alte sensibilităţi, ar tebui să stea departe de deodorantele cu mirosuri puternice din cauză că poţi irita pielea, ne avertizează specialiştii. Înainte de a le folosi, testează-le pe încheietură.

Sau, mai bine, mai recomandat ar fi să achiziţionezi de fiecare dată un deodorant ce nu prezintă nici un fel de miros şi are ingrediente prietenoase cu pielea ta.

Foloseşti acelaşi produs din liceu

Ştiu că ai trecut prin această situaţie şi cred că nu numai o dată: respecţi toate regulile de mai sus, faci duş în mod regulat- poate chiar mai mult decât ar fi trebuit, iei cel mai lăudat, bun şi vechi produs, în speranţa că nu a mai fost modificat şi în timp şi nu i-au fost adăugate chimicale, şi te gândeşti că dacă te-a ajutat atâţia ani, de ce te lasă la greu acum?

Ei bine, este momentul să faci o schimbare în viaţa ta din acest punct de vedere deoarece se pare că glandele tale sudoripare s-au cam obişnuit şi s-au adaptat la produsul folosit. Organismul poate dezvolta o rezistenţă la anti-perspirant, şi nu numai, aşa că dacă nu eşti capabilă să opreşti transpiraţia, vei fi lăsată fără hidratantul natural al pielii. Şi aşa, în scurt timp vor începe să crească microbi, ce bineînţeles, vor contribui la mirosul nedorit, ne avertizează specialiştii.

Woman in bathroom applying deodorant smiling

Continue Reading
You may also like...

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top