Femini.ro

Greșeli în îngrijirea unghiilor

Întreţinere

Greșeli în îngrijirea unghiilor

Greșeli în îngrijirea unghiilor

Unghiile sunt cartea de vizită a unei femei. Frumusețea și sănătatea acestora nu depinde doar de alimentaţia pe care o adopţi, ci și de felul în care le îngrijeşti. Acestea necesită îngrijire periodică la care trebuie uzitate ustensile sterile și de bună calitate. Greșelile care apar în ritualul de îngrijire al unghiilor afectează nu doar aspectul acestora. Vrei să știi care sunt acestea?

1.Pilirea unghiilor în mai multe direcţii

Dacă alegi să îți îngrijeşti tu unghiile și nu lași pe cineva avizat să facă asta, atunci trebuie să știi că pilirea în mai multe sensuri este o mare greșeală. Unghiile au o formă ce trebuie menţinută, iar intervenția se face în special asupra marginii acesteia care uneori se rupe și necesită finisare. Pilirea suprafeţei unghiei de către cineva necalificat afectează grav aspectul acesteia, așa că trebuie evitată. Unghia se pileşte într-un singur sens.

2.Utilizarea unor ustensile nesterile

Folosirea unor pile, cleşti sau alte ustensile nesterile este o imensă greșeală. Pe suprafața acestora sunt mulți microbi ce pot fi astfel aduşi pe unghii. Ce este de făcut? Înainte de a-ţi îngriji unghiile să folosești ustensile pe care le-ai dezinfectat cu soluții profesionale de curăţare. Alternativa la aceste soluții o reprezintă dezinfectarea într-un aparat cu ultrasunete ce garantează o bună curăţare. O altă măsură de precauţie pentru a preveni bolile unghiilor o reprezintă neîmprumutarea ustensilor altora persoane.

3. Îți tai cuticulele

Deși multe femei fac asta, tăierea pieliţelor sau a cuticulelor nu este un lucru corect. Cuticulele nu trebuie tăiate, ci împinse spre interior cu ajutorul unui beţigaş de santal curat. Dacă totuși alegi să îți tai cuticulele, atunci dezinfectează-ţi întâi mâinile, înmoaie apoi unghiile, şterge-le și după care poți să le tai cu ajutorul unui cleşte. Mai trebuie să știi că împingerea cuticulelor înspre interior cu un beţişor de santal este metoda ideală pentru că oferă și un aspect îngrijit de lungă durată.

4. Îți rozi unghiile

Chiar dacă ți s-a rupt o unghie, agaţă sau orice altceva ce te nemulţumeste la ea, nu o ronţăi. Ne este bine și nici sănătos să îți rozi unghiile. Pe lângă faptul că făcând asta des poți deprinde un viciu, îți poți strica și smalţul dinţilor. În plus, unghiile roase au un aspect ce nu îți face cinste deloc, așa că abține-te.

5. Îți folosești unghiile pentru deschiderea pungilor sau a sticlelor

Sunt situații în care nu poți deschide un ambalaj sau o sticlă și te folosești de unghii. Totuși, știai că făcând asta îți fragilizezi unghiile? Astfel ele se rup mai ușor, așa că evită să folosești unghiile pentru așa ceva.

6. Speli cu mâna

Deși multe femei înainte spălau manual iar acum tehnologia ne permite folosirea unor mașini de spălat nu numai care spală, usucă ci și storc, unele dintre ele mai apelează la prima metodă. Când speli supui pielea mâinilor și unghiile la detergenţii care sunt adesea agresivi. Ce este de făcut? Să eviţi această metodă iar dacă nu se poate, să folosești niște mănuși pentru menaj sau produse blânde de curățenie. Este cazul nu doar a spălatului de haine, ci şi a vaselor.

7. Uiţi să foloseşti crema de mâini

Crema de mâini nu hidratează doar pielea ci și ajută unghiile, așa că nu trebuie să uiți de ea. Poți aplica seara, înainte de culcare. un strat generos de cremă pe mâini, după care dimineața vei vedea schimbările.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top