Femini.ro

Greșeli prin care îți faci tenul să sufere

Întreţinere

Greșeli prin care îți faci tenul să sufere

Greșeli prin care îți faci tenul să sufere

Pielea feţei este foarte delicată și tocmai din acest motiv este importantă calitatea produselor pe care le folosești în îngrijire, dar și stillul de viață. Care sunt greșelile ce îți pot afecta tenul? Descoperă-le mai jos.

1. Să te speli cu săpun

Pe piață există la ora actuală o sumedenie de săpunuri. Din păcate săpunul nu este un produs recomandat pentru îngrijirea pielii, pentru că o usucă excesiv și distruge bariera protectoare. Cum așa? Săpunul este astrigent, degresează excesiv pielea până ce o usucă și astfel sunt înlăturate substanţele ce formează bariera protectoare. Astfel pielea se usucă și crapă, suferă și asta se vede. De aceea săpunul este cea mai proastă alegere privind îngrijirea pielii.

2. Să nu te odihneşti suficient

Dacă obișnuiești să piezi nopţile, trebuie să știi că acest obicei îți poate afecta grav sănătatea tenului. Corpul se reface în timpul somnului și lucru acesta este valabil și pentru piele. După somn, pielea are un aspect proaspăt. Nu întâmplător circulă o vorbă despre așa-zisul somn de frumusețe. În schimb, când nu te odihneşti suficient asta pe vede prin toți porii. Tenul este obosit și apar și cearcănele care îmbătrânesc chipul.

3. Să nu ai un stil de viață echilibrat

Tot ceea ce mâncăm se reflectă în starea noastră de sănătate, iar pielea este un barometru pentru asta. Nu degeaba atunci când deții un stil de viață haotic pielea începe să dea primele semnale de alarmă. Apar imperfecţiunile, tenul își pierde din strălucire, devine tern și încep să apară și semnele specifice îmbătrânirii. Toate acestea se întâmplă pentru că nu există nici un element definitoriu pentru o viață echilibrată, mai exact o alimentaţie sănătoasă și cât mai bogată în nutrienţi, dar și un program regulat de sport. Toate acestea trebuie completate de obiceiuri privind un trai cât mai sănătos, dar și evitarea în totalitatea a viciilor (fumat, alcool etc).

4. Să nu bei suficientă apă

Corpul uman este peste 70% apă, iar nevoia de lichide este una primordială. Așa se face dacă nu consumi suficiente lichide pielea începe să îți arate asta. Se deshidratează, este vizibil uscată și pot să apară chiar și riduri. În schimb, o piele hidratată este frumoasă iar lucrul acesta poate fi confirmat ușor de oricine. Cum poți să hidratezi pielea? Dacă bei zilnic 2 litri de lichide, dar și să aplici o cremă hidratantă și adaptată tipului de ten. Ce lichide poți bifa pe listă? Apă plată, apă carbogazoasă, sucuri din legume și fructe, supe, ceaiuri etc. Nu te înșela crezând că și o cafea este bună în acest sens, din contră. Cafeaua deshidratează şi chiar nu este indicată pentru ten.

5. Să uiți de protecția solară

O greșeală imensă în ingrijirea pielii o constituie neglijarea importanţei cremelor cu factor de protecție solară. Acestea protejează pielea de razele ultraviolete și trebuie folosite zi de zi. Nefolosirea unor astfel de produse face ca pielea să devină vulnerabilă în faţa razelor soarelui ce favorizează apariţia petelor pigmentare și chiar și a semnelor de îmbătrânire.

Soarele este fără doar și poate un duşman de temut al pielii, pentru că o îmbătrânește. Dar nu este numai asta, o poate îmbolnăvi. Mai exact, expunerea necontrolată la soare crește riscul pentru apariţia cancerului de piele. Așadar, folosește zi de zi o cremă adaptată nevoilor tenului tău și care să aibă factor UVA și UVB.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top