Femini.ro

Guacamole gătit de Teo Rogobete

Să bucătărim!

Guacamole gătit de Teo Rogobete

Guacamole desemnează un sos cremos, răcoritor și tare bun. Se numără printre reţetele bucătăriei mexicane și este astăzi subiectul nostru de discuție. Am aruncat un ochi la felul în care găteşte Teo Rogobete acest sos și am decis să vezi și tu de ce ai nevoie pentru acesta.

Lista de ingrediente pentru guacamole după reţeta lui Teo Rogobete: 2 fructe coapte de avocado, o roşie mare coaptă bine, o lămâie verde (lime), 2-3 căței de usturoi sau mai mult în funcție de cât de mult tolerezi mâncărurile picante, sare, piper negru proaspăt măcinat, coriandru proaspăt și pătrunjel verde (o mână de verdeaţă amestecată din cele două menţionate) și câteva lipii.

Mod de preparare pentru reţeta de guacamole făcut de Teo Rogobete

Prima dată te vei ocupa de avocado. Se ia un fruct de avocado, se taie pe lungime și prin mişcări de du-te vino, se învârte ușor și se scoate apoi sâmburele. Se scoate miezul fructului cu o lingură, asta dacă este bine copt. Se procedează la fel cu celălat fruct de avocado. Se pune într-un castron sau bol pulpa de la fructele de avocado. Se pasează bine până ce obţii un piure cremos. Poți să pasezi avocado fie cu ajutorul unei furculițe, fie folosindu-te de un blender de bucătărie care îți face toată treaba și îți dă consistenţa aceea de piure extrem de fin. Totuși, trebuie să știi că dacă pasezi avocado cu ajutorul furculiţe vei obţine un guacamole ușor crocant din care poți deosebi lesne toate aromele ingredientelor folosite, în schimb guacamole obținut prin pasarea la blender te induce un pic în derută, asta pentru că este atât de fin încât nu poți deosebi gustul restului de alimente. Așadar, ai de ales intre cele două versiuni de guacamole. Ce îți rămâne apoi de făcut? Ei bine, trebuie să te ocupi de roşii. Speli bine roşiile, le scurgi de apă sau le ștergi bine cu un şervet sau prosop și apoi le tai în bucăţele cât mai mărunte. Adaugă apoi căţeii de usturoi curățați și tocaţi cât mai mărunt.

După această etapă se taie lămâia verde pe din două și se stoarce. Sucul proaspăt stors de la lime se adaugă peste guacamole și se amestecă bine. Condimentează apoi guacamole cu sare și piper, după gust. Între timp se spală verdeaţa, se scurge de apă și se adaugă peste sosul de guacamole. Trebuie menționat faptul că de la verdeaţă se vor folosi doar frunzele, nu și tulpinile. De ce nu se folosește doar coriandru? Pentru că acesta are un parfum puternic care nu place tuturor, așa că se va utiliza la această reţetă și pătrunjel ce va mai atenua din acesta. În plus, verdeaţa oferă prospeţime și un plus de culoare în farfurie.

Ce trebuie să mai faci de acum încolo? Trebuie doar să iei puțin guacamole și să umpli o lipie, după care să procedezi la fel până ce termini cu sosul. Poţi să împătureşti lipiile în diverse moduri. Le poți rula ca pe clătite, dar ideal este să nu le împătureşti de tot pentru a se vedea frumuseţea sosului de guacamole. După aceasta poți gusta.

Poftă bună.

Tu ai gătit guacamole?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top