Femini.ro

Înghețată de avocado

Să bucătărim!

Înghețată de avocado

Avocado este un fruct exotic cu miezul verde, untos, bun la gust și cu o sumedenie de beneficii aduse sănătății. Este supranumit și untul vegetal iar titulatura aceasta i s-a atribuit datorită conţinutului ridicat de grăsimi nesănătoase omega 3. Consumat frecvent, avocado reușește să scadă colesterolul, să reducă din depozitele de grăsimi și chiar te ajută să te menţii în formă. Laudele se oferă tot grăsimilor omega 3 care grăbesc saţietatea, te satură cu mai puțină hrană și te ajută să dai jos din kilogramele în plus. Este benefic și pentru piele, iar efectele se pot observa dacă se aplică sub formă de măşti faciale sau unt pentru corp. Apreciat în special de veganişti, avocado poate deveni un desert delicios. Cum așa? Descoperă mai jos cum poți face înghețată din avocado!

Lista de ingrediente pentru reţeta de înghețată de avocado

 O conservă de lapte de cocos de bună calitate (pe care trebuie să îl lași o noapte la rece, în congelator), un fruct și jumătate de avocado copt, o linguriţă de suc proaspăt de lămâie şi o treime de ceaşcă de sirop din orez brun.

Mod de preparare pentru reţeta de înghețată de avocado

Scoate din congelator laptele de cocos și folosește-te doar partea solidificată (3-4 linguri) restul îl poți folosi când îți prepari cafeaua, la cereale de la micul dejun, la smoothie-uri etc. După aceasta introdu blenderul de bucătărie în laptele de cocos solidificat și pasează-l până ce obții o spumă fină ca și frișca, adică câteva secunde, nu mult timp.

Separat, te vei ocupa de fructele de avocado. Decojeşte-le, după care taie-le în felii sau cuburi și introdu-le într-un blender de bucătărie. Pasează pulpa până ce dai de o spumă fină. Varsă peste avocado și o linguriţă de suc proaspăt de lămâie care să stopeze oxidarea. Pasează din nou cu ajutorul blenderul până ce dai de textura de care ai nevoie pentru înghețată.

După aceasta răstoarnă piureul de avocado peste laptele de cocos pasat și amestecă cu delicateţe. Încorporează apoi siropul de orez brun și continuă să amesteci cu blândeţe. Ceea ce este grozav la siropul de orez brun este procentul scăzut de fructoză, așadar înghețata ta nu va fi exagerat de dulce.

Transferă apoi pasta de înghețată într-un recipient rezistent la îngheț sau poți folosi mașina de făcut înghețată care îți uşurează din sarcini. Dacă apelezi la prima variantă de a transfera pasta într-un recipient și apoi direct în congelator, trebuie să acoperi vasul cu o folie de plastic, asta va preveni formarea gheţii. Apoi va trebui să aștepți cel puțin 4 ore până vei mânca înghețată de avocado.

Scoate apoi înghețată din congelator, aşaz-o în cupe sau pahare, orneaz-o cu fructe confiate, migdale feliate, alune mărunţite sau fistic și o poţi gusta.

Poftă bună.

Tu găteşti cu avocado? Spune-ne pe femini.ro ce preparate pe bază de avocado îţi plac!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Sursă-popsugar food

Trucuri de înfrumuseţare cu ulei de cocos

Când nu ar trebui să foloseşti ulei de cocos

Uleiul de cocos-întrebuinţări ciudate în ale frumuseţii

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top