Femini.ro

Interviu cu blogul Anason cu lapte

Să bucătărim!

Interviu cu blogul Anason cu lapte

Iubitoare de mâncare, pasionată de gătit şi de arta fotografiei, Cristina Mehedinţeanu sau autoarea blogului Anason cu lapte, a acordat pentru femini.ro un interviu.

1.Femini.ro: Spuneţi-mi, vă rog, când v-aţi decis să vă deschideţi blogul? Ce v-a determinat?
Anasonculapte.ro:Primul blog culinar l-am deschis în 2011. Eram într-o perioadă în care voiam să am un proiect personal, ceva care să-mi ocupe timpul liber într-un mod frumos. Mereu am fost pasionată de gătit aşa că am decis să deschid un blog despre acest subiect.
2.Femini.ro: Aveţi un bucătar preferat?
Anasonculapte.ro: Pentru mine cel mai bun bucătar este mama. Niciunde nu am mâncat mâncare mai bună ca acasă. Însă, dacă ar fi să aleg dintre chefi, atunci îmi place Jamie Oliver pentru modul în care abordează gătitul şi proiectele sale revoluţionare cu privire la mâncarea sănătoasă, Massimo Bottura pentru viziune, creativitate şi pentru că îmi place bucătăria italiană şi Niki Nakayama, pentru că este o femeie chef foarte puternică şi foarte diferită faţă de alţi chefi renumiţi.
3.Femini.ro: Aveţi un preparat preferat? Care ar fi acela?
Anasonculapte.ro: Mi-e foarte greu să aleg doar unul, dar totuşi fac un efort: tăieţei cu creveţi şi usturoi.

creveti anasonculapte poza5

Creveţii pot fi pregătiţi în multe moduri. Traşi la tigaie cu puţin ulei şi usturoi, pe grătar, în salate sau în diverse preparate rafinate, creveţii sunt tare gustoşi. Aceştia constituie o sursă foarte bună de acizi graşi omega 3 care au un impact pozitiv asupra colesterolului rău din sânge.

4.Femini.ro: Ce vă place să gătiţi cel mai mult?
Anasonculapte.ro: Prăjituri, clar. De fiecare dată când vreau să încerc ceva nou sau am putin timp de petrecut în bucătărie, atunci coc ceva dulce.

prajituri

O idee delicioasă prin care îi poţi aşeza pe toţi ai casei la masă ar fi să pregăteşti un pandişpan pufos, aerat şi tare delicios. Pandişpanul servit cu căpşuni este un adevărat răsfăţ culinar atât pentru prichindei, cât şi pentru cei mofturoşi din fire. Prăjitura împacă toate gusturile. În plus, căpşunile sunt o sursă de antioxidanţi.

negresa anasonculapte poza 2

Negresa se încadrează fără prea mult efort pe lista deserturilor perfecte. Negresa este dulce, pufoasă, se pregăteşte uşor şi este iubită de toată lumea. Nu este un desert pretenţios, exitând atât varianta de post, cât şi cea de dulce, ambele fiind delicioase.

negresa anasonculapte poza4

Pentru un gust desăvârşit, serveşte prăjitura pregătită în casă cu un pahar de lapte cald care îţi va răsfăţa simţurile. Serveşte laptele cald seara şi îţi vei asigura un somn liniştit.

anason cu lapte prajituri poze

Pentru că ne apropiem de 8 martie sau ziua internaţională a femeii în care sărbătorim mamele, bunicele, soţiile, surorile din vieţile noastre, o prăjitură făcută cadou sau servită alături de persoana dragă este ingredientul perfect pentru o zi reuşită, cu gust dulce.

briose anason culapte poze

Brioşele sunt un dulce perfect pentru prichindei. Se pregătesc uşor, timp în care îi poţi supraveghea pe micuţii tăi. Brioşele cu afine au gust fin, deosebit, în plus fructele le conferă prospetime şi un plus de sănătate fiind o sursă de antoxidanţi puternici.

5.Femini.ro: De ce anason cu lapte? Cum v-a venit ideea titlului de blog?

Anasonculapte.ro: Îmi plac foarte mult mirodeniile. Aşa a început pasiunea mea pentru gătit,
de fapt. Anasonul este un condiment foarte interesant şi care imi place. Am vrut un nume original şi care să iasă în evidenţă.

Toate pozele sunt proprietatea blogului anasonculapte.ro

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top