Femini.ro

Interviu cu blogul Papabundetot

Să bucătărim!

Interviu cu blogul Papabundetot

Interviu cu blogul Papabundetot

Primăvara este foarte darnică cu noi. Găsim în această perioadă atât în pieţe, dar şi in micile şi marile magazine salate, verdeţuri proaspete de sezon şi tot felul de fructe şi legume care te îmbie să incerci a lor savoare. Viu colorate, cu un gust proaspăt, răcoritor şi cu o multime de vitamine şi minerale, fructele şi legumele nu trebuie să lipsească nici o zi din meniu. Aceastea reprezintă una dintre cele mai importante surse de nutrienţi fără de care organismul nu poate funcţiona la parametri normali. Servite în stare proaspătă, sub formă de supe, salate, paste sau în diverse alte preparate, sunt tare gustoase. Din fericire, diversitatea culinară de care ne bucurăm în această perioadă reprezintă şi cheia pentru o stare optimă de sănătate. Despre ce anume mai găteşte în această perioadă autoarea blogului Papabundetot.ro, în interviul de mai jos.

Femini.ro: Spuneţi-mi, vă rog, cum se schimbă alimentaţia dumneavoastră în sezonul de primăvară? Folosiţi în reţetele dumneavoastră mai multe alimente de sezon pentru un plus de vitamine şi minerale?

Blogul Papabundetot.ro: Primăvara, este sezonul pe care cred că toată lumea îl iubeşte, apar verdeţurile care ne aduc aportul de vitamine de care avem atâta nevoie după o iarnă grea. Nici eu nu fac excepţie majorităţii şi mă axez foarte mult în acest sezon pe alimente crude, proaspete şi mă bucur de prospeţimea lor preparând mai multe salate decât în sezonul rece. Recent, am preparat o salată foarte bună cu leurdă, ceapă verde, ridichi şi roşii cherry, care ne-a înviorat şi ne-a făcut ziua mai frumoasă şi mai colorată.

Femini.ro: Ce vă place să gătiţi mai des în această perioadă?

Blogul Papabundetot.ro: Aşa cum am spus, profit de prospeţimea şi variaţia produselor de sezon, îmi plac legumele proaspete, dar îmi place tare, tare mult ciorba de salată pe care o gătesc mereu primăvara.

Femini.ro: După ce criterii vă alegeţi pentru reţetele pe care vreţi să le pregătiţi alimentele din piaţă sau magazin?

Blogul Papabundetot.ro: În weekend îmi face mare plăcere ca dimineaţa la 8 să fac un drum la piaţă şi să ma plimb printre tarabe, îmi place parfumul de dimineaţă din piaţă şi mirosul de verdeţuri proaspăt culese. În timpul săptămânii, din cauza programului extrem de încărcat de la job, cumpăr ce am nevoie de la supermarket, pentru că la ora aceea nu mai e nimeni în piaţă.

Femini.ro: Aveţi preparate pe care v-aţi dori să le gătiţi odată cu venirea primăverii?

Blogul Papabundetot.ro: Da. Pe primul loc, ciorba de salată, apoi ciorba de salată:) şi cât mai multe salate cu ridichi şi ceapă verde.

Femini.ro: Ce alimente (verdeţuri, salate, fructe sau legume) de sezon vă plac şi care vă displac şi de ce?

Blogul Papabundetot.ro: În afară de verdeţurile clasice cu care eu nu sunt obişnuită şi pe care nu le folosesc, (mărar, pătrunjel, leuştean) folosesc aproape orice alte verdeţuri (busuioc, mentă, coriandru etc.) şi la categoria fructe şi legume, nu refuz nimic, îmi plac toate atâta timp cât sunt proaspete. Unele dintre ele aleg să le gătesc, pe altele le consum aşa în stare crudă.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top