Femini.ro

Interviu cu blogul Papabundetot

Să bucătărim!

Interviu cu blogul Papabundetot

Suntem în plină vară, perioadă propice pentru gospodine să îşi arate talentele gătind dulceţuri bine înmiresmate şi delicioase ce îţi fac parcă cu ochiul invitându-te astfel să gusti câte un pic din ele, gemuri, murături şi tot felul de alte conserve destinate cămării pentru iarnă. Şi toate acestea pentru că aşa-i şade bine unei gospodine, adică cu cămara plină cu tot felul de bunătăţi pentru iarnă. Atent selecţionate din pieţe, fructele şi legumele proaspete îşi urmează drumul direct în bucătărie, acolo unde supuse unor mâini dibace care să scoată din ele cele mai savuroase dulceţuri, gemuri şi murături care te îmbie cu al lor parfum. Aşa se face că am vrut să ştim care sunt cele mai bune. Care este secretul pentru obţinerea lor, dar şi cât de sigure sunt gemurile, dulceţurile şi murăturile din comerţ atunci când vrei să pregăteşti o masă pentru prieteni şi cămara cu bunătăţi e goală. La toate aceste întrebări am primit răspunsuri de la autoarea blogului Papabundetot.ro

1.Femini.ro:  Spuneţi-mi, vă rog, obişnuiţi să pregătiţi dulceţuri şi gemuri? Aveţi vreun sortiment preferat?

dulceata1

Blogul Papabundetot.ro: Pregătesc destul de rar dulceţuri şi gemuri, mai ales dacă vorbim de cantităţi suficiente pentru iarnă, însă pregătesc des în cantităţi mici pentru un desert de weekend. Nu pot spune că am un sortiment preferat, dar de fiecare dată încerc să aduc îmbunătăţiri reţetelor pe care le pregătesc. Adaug mereu arome noi, chiar dacă pregătesc 2 weekenduri la rând, de exemplu dulceaţă de vişine. Odată îi pun o păstaie de tonka, altă dată 2-3 păstăi de cardamom, seminţe de vanilie etc.

gem1

2. Femini.ro: Folosiţi conservanţi din comerţ la pregătirea dulceţurilor, gemurilor, muraturilor sau apelaţi la variantele naturale de conservare ?

Blogul Papabundetot.ro: Sub nici o formă nu folosesc conservanţi şi nu spun asta doar pentru că tocmai am spus mai sus că nu pregătesc cantităţi pentru iarnă, ci pentru că nu sunt de acord cu nimic din ce nu este natural în preparatele gătite de mine. Atât cât pot încerc să le ofer celor dragi produse cât mai naturale şi sănătoase.

3.Femini.ro: Aveţi vreo reţetă de murături pe care nu aţi încercat-o până acum şi v-aţi dori?

Blogul Papabundetot.ro: Murăturile, nu fac parte din preferinţele mele, singurele pe care le mănânc cu drag sunt castraveţii muraţi în saramură şi ardeii iuţi muraţi, în rest nu am nici o preferinţă.

4. Femini.ro: Spuneţi-mi, vă rog, la ce reţete obişnuiţi să folosiţi mai des dulceţurile pe care le pregătiţi?

Blogul Papabundetot.ro: Dulceţurile le folosesc în prăjiturile de weekend, în clătite (pe care le fac mai rar), gogoşi, peste un gris cu lapte sau atunci când îmi doresc un desert rapid la pahar.

dulceata3

5.Femini.ro: Ce părere aveţi despre gemurile, dulceţurile şi murăturile din comerţ? Sunt acestea sănătoase şi gustoase ori mai bine apelăm la cele pregătite în casă?

Blogul Papabundetot.ro: Nu am o părere bună despre preparatele din comerţ în general, iar în mod special nu folosesc şi nu cumpăr dulceţuri, gemuri sau murături din comerţ. Nu cumpăr din comerţ nici un fel de conserve cu excepţia boabelor de fasole, năutului sau laptelui de cocos.

Sursă poze: http://papabundetot.ro/

Continue Reading

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top