Femini.ro

Învaţă să-ţi controlezi furia înainte să distrugi totul

Relaţii

Învaţă să-ţi controlezi furia înainte să distrugi totul

 

Să înveţi cum să-ţi controlezi furia este un ţel incredibil de admirabil; să ai o cale realistă prin care să o faci, este şi mai bine!

Unul dintre cele mai comune lucruri pe care le aud din ce în ce mai des la majoritatea cuplurilor din jurul meu este că doresc să comunice mai bine.

Când pun puţin mai multe întrebări, îmi dau seama că ce-şi doresc cu adevărat este să nu se mai certe- asta însemnând că unul dintre ei sau chiar amândoi se supără emoţional iar această supărare este tradusă prin furie.

Furia, la fel ca şi tristeţea, durerea şi fericirea este doar o emoţie care încearcă să-ţi transmită ceva în legătură cu mediul în care trăieşti- asta neînsemnând că tu ai o problemă. Tot ce trebuie să faci este să înveţi să-ţi controlezi furia şi să nu o laşi să-ţi pună în pericol viaţa.

Pasul 1: încearcă să asculţi ce-ţi transmite corpul

Fiecare dintre noi primeşte un fel de avertisment psihologic în momentul în care începem să ne pierdem controlul. Poate fi o tensiune în umeri sau în barbie; poate fi şi un sentiment neplăcut la nivelul stomacului sau feţele noastre devin roşii ca focul.

Oricare ar fi al tău, poţi învăţa să te familiarizezi cu el şi să fii atentă la momentul în care se declanşează. Ideea este să te prinzi cu o nanosecundă înainte de a ajunge în punctul de unde nu mai ai cale de întoarcere.

Portrait of a fitness woman screaming over black background

Pasul 2: simte emoţiile

Poţi face asta dacă-ţi iei temperatura emoţională de câteva ori pe durata unei săptămâni, spre exemplu. Acesta este un proces simplu şi trebuie să-ţi dai o notă stării tale, de la 1- complet calmă, până la 10- când ştii că o persoană va fi aruncată pe geam în secunda doi.

Pasul 3: reflectă asupra furiei tale

Acest pas este de obicei şi cel mai dificil. În loc să-ţi laşi furia să te stăpânească cu totul, mai bine plăteşti acest preţ acum, acest preţ raţional şi încearcă să reflectezi puţin la propria persoană, la acţiunile tale şi mai ales, la viaţa ta şi ce te-a adus în acest punct.

Dacă te-ai decis să înveţi să-ţi controlezi furia, trebuie să fii dispusă să-ţi dai seama ce o cauzează pe a ta.

Furia, de foarte multe ori vine ca şi o mască pentru rănire, pentru frică, frustrare sau o combinaţie de aceste emoţii; pe acestea toate le vei resimţi foarte des în momentul în care aşteptările tale nu sunt întocmai realităţii pe care o trăieşti.

Dă-ţi seama care aşteptare este cea ce te dă peste cap şi învaţă să-i faci faţă într-un mod mai sănătos deoarece aceasta este importantă şi pentru tine dar şi pentru relaţia ta- deoarece mă simt nevoită să precizez că puţini vor fi cei care vor continua să rămână lângă tine în aceste situaţii.

Din fericire, procesul nu trebuie să fie unul dificil. Ca şi în cazul oricărui alt lucru, tot ce trebuie să faci este să iei o decizie şi să înveţi cum să te ţii de ea.

Portrait of angry businessman shouting on smartphone over gray background

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top