Femini.ro

La ce este bun uleiul de măsline

Întreţinere

La ce este bun uleiul de măsline

Folosit în special în bucătăria mediteraneană pentru a da gust multor preparate savuroase, uleiul de măsline este şi bogat în nutrienţi esenţiali pentru o sănătate optimă. Este o sursă de vitamina A, B1. B 2, C, D, E, K, fier, acizi graşi nesaturaţi, acizi saturaţi, trigliceride, clorofilă etc.

11

Și-a câștigat de-a lungul timpului titulatura de aliment care luptă cu nivelul ridicat de colesterol. Meritele se datorează concentraţiei ridicate de grăsimi sănătoase, mai exact de acizi graşi nesaturaţi prezenţi în procentaj de 85%. Cel mai indicat ulei de măsline este acela obținut prin presare la rece.

Dar dincolo de ușurința cu care dă gust multor reţete uleiulul de măsline este un bun drenor hepatic și biliar, ajută astfel la eliminarea pietrelor și joacă și rol de laxativ. Așa se face că uleiul de măsline ameliorează problemele de ficat și de bilă. Suferinzii trebuie să consume 1-2 linguri de ulei de măsline înainte de micul dejun sau 1-2 linguri înainte de fiecare masă. După efectuarea acestui tratament se recomandă ca pacientul să stea culcat o jumătate de oră pe partea dreaptă. Se estimează că în termen de 2 săptămâni încep să se observe ameliorările. Dar pe lângă faptul că uleiul de măsline calmează durerile de bilă acesta ajută și la eliminarea pietrelor.

ulei de masline 123

Dacă pacientul care suferă de pietre la fiere a fost înștiințat de doctor că acestea sunt mici și se pot elimina pe baza unui tratament naturist, atunci se recomandă amestecul a jumătate de ceașcă de ulei de măsline cu jumătate de ceaşcă de suc de grepfruit sau de lămâie care se bea seara înainte de culcare. Se recomandă ca dimineața să se bea un ceai fierbinte și apoi este posibil ca pietrele să se elimine. Se mai recomandă un post de doua zile timp în care se bea suc de mere din două în două ore, în a doua seară se consumă amestec de suc de lămâie și ulei de măsline. Procedând așa se curăţă vezica și astfel este posibil să se elimine sau să se dizolve pietrele mici.

Uleiul de măsline este foarte bun și pentru ameliorarea ulcerului și a gastritei. Poate înlocui cu succes laxativele de pe piața dacă înainte de culcare se înghite o lingură.

20

Fiind bogat în antioxidanţi uleiul de măsline devine și un aliment extrem de benefic pentru întârzierea îmbătrânirii. Aşa se face că acesta protejează inima și aterele, dizolvă cheagurile de sânge din vasele de sânge, reduce nivelul de colesterol rău și tensiunea.

Este un bun hidratant al pielii corpului și poate fi folosit în masajul acesteia. Cum este bogat în vitamine și minerale uleiul de măsline se poate folosi și ca bază în măștile pentru păr. Ajută părul să nu se mai rupă, să nu mai cadă, îl hidratează, îl face mai moale, îl hrăneşte și îi conferă luciu. Se pot folosi în masca de păr ulei de migdale, ulei de ricin, ulei de argan etc.

Pentru părul care se rupe și cade se recomandă un tratament de 10 zile cu ulei de măsline. Așadar se fac frecţii ale scalpului, apoi se acoperă capul. Se face asta seara înainte de culcare.

Și pentru că este preţuit pentru modul spectaculos prin care are grijă de piele, uleiul de măsline se poate folosi și pe post de demachiant pentru ochi. Textura grasă ajută la înlăturarea machiajului, a impuritătilor şi hidratează. De asemenea, acesta este foarte bun în ingrijirea pielii feţei prin aplicarea de măşti.

Tu folosești ulei de măsline?

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top