Femini.ro

La ce este bună apa termală

Întreţinere

La ce este bună apa termală

Sunt sigură că dacă îți spun despre apa termală nu vei ridica o sprânceană mirându-te oare despre ce este vorba. O găsești atât în micile și marile farmacii, dar și în hipermaketuri. Este un produs cosmetic exclusiv pentru îngrijirea pielii și poate fi folosit atât de femei, dar și de bărbați. Preţul nu este unul piperat, în plus sunt atâtea firme care au scos pe piață acest produs încât ai de unde alege. Totuși, te-ai gândit ce face acest produs în afară de a avea grijă de piele?

Folosită de doctorii din Franța pentru a trata problemele pielii

Știai că apa termala a fost folosită la început de doctorii din Franța pentru a trata diverse probleme dermatologice? Da, așa cum bine ai auzit. Mai exact, o foloseau pentru calmarea pielii iritate, în arsuri, eczeme și chiar pentru a trata psoriazisul. Adică o foloseau pentru proprietăţile acesteia de calmarea a durerii.

Poate fi folosită cu succes și de către bărbați

Cu reale proprietăți antiseptice și de calmare a pielii iritate, apa termală poate fi folosită, fără doar și poate, și de către bărbați după obişnuitul bărbierit.

Revigorează pielea

Folosirea periodică a acestui produs cosmetic ajută pieleă să își menţină frumusețea și sănătatea. Mai mult de atât, la o simplă pulverizare pe piele aceasta este instant revigorată. Și cu cât mai des, cu atât mai bine, căci apa termala poate fi folosită și atunci când simți că îți este cald și ai nevoie să te răcoreşti. O poţi folosi oriunde, acasă, la serviciu, dar şi în excursie fiind cu adevărat un produs cosmetic ce are grijă delicat de piele.

Previne îmbătrânirea pielii

Cine ar fi crezut, dar apa termala este într-adevăr un produs anti-aging și asta pentru că are antioxidanţi. Acești antioxidanţi nu fac altceva decât să protejeze pielea de radicalii liberi ce o îmbătrânesc, îi pălesc frumusețea și îi umbresc sănătatea. Antioxidanţii reușesc astfel să țină tinereţea în loc, sa amâne ridurile și liniile fine care sunt cele mai frecvente semne ale îmbătrânirii pielii.

Ajută pielea să se vindece

Dacă vei include apa termala în ritualul de îngrijire, și cred că asta vei face, sunt convinsă că nu vei mai lua mâna de pe ea. Aduce atâtea beneficii încât nu ai cum să uiți de ea. Conţine minerale ce lasă epiderma fină, catifelată, calmează iritaţiile, o repară și înlătură astfel acel disconfort de piele care ţine. Mai exact, conține: siliciu, mangan, fluor, argint, seleniu, zinc, potasiu și cupru, adică un cocktail de minerale benefice pielii.

Foarte bună și pentru pielea uscată

Este un produs cosmetic cu adevărat fantastic, fiind recomandat și unui ten uscat. Totuși după pulverizarea pe faţă, nu lăsa produsul să se usuce așa, ci şterge-l delicat cu un disc demachiant sau cu un prosop moale din bumbac.

Calmează arsurile solare

Dacă te expui razelor soarelui fără a folosi un produs de protecție sau uiți pur și simplu de ceas, îți arzi pielea. Pielea arsă de soare devine roșie și este atât de sensibilă încât doar la atingere. Poţi calma aceste senzatii neplăcute dacă folosești apă termala.

Atenuează semnele de oboseală

Dacă vrei să scapi numaidecât de cearcăne și să îți revigorezi instantaneu pielea, încearcă următoarea metodă! Pune flaconul de apa termală în frigider, lasă-l acolo câteva minute (nu multe) și apoi pulverizează pe faţa curată. Apa rece va atenua pungile de sub ochi, cearcănele și va da un look proaspăt pielii.

Tu folosești apă termală?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Citeşte şi…

4 semne că suferi de oboseală acută

Uleiul de cocos-întrebuinţări ciudate în ale frumuseţii

Obiceiuri de seară ce nu te ajută când vine vorba de frumuseţe

Beneficiile unui duş rece

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top