Femini.ro

La ce se mai poate folosi cafeaua?

Casa şi grădina

La ce se mai poate folosi cafeaua?

 

Fiecare iubitor de cafea ştie sentimentul ce-l copleşeşte în fiecare dimineaţă când se bucură de ritualul la care apelează de atâta vreme. Mmmmm, doar când spui cuvântul începi să simţi mirosul în aer; cafeaua este una dintre cele mai mari plăceri ale vieţii- şi asta trebuie să o recunoaştem.

Ei bine, înafară de gustul său nemaipomenit, unde crezi că s-ar mai putea profita de ea? Dacă nu ştii răspunsul, mă ofer să-ţi aduc la cunoştinţă, să-ţi hrănesc curiozitatea şi să te informez cu noi şi noi metode neobişnuite de a folosi cafeaua!

Haideţi să vedem împreună despre ce poate fi vorba!

În grădină

Zaţul de cafea poate fi amestecat cu alte ingrediente nutritive şi pot compune un agent perfect pentru hranirea şi afânarea terenului. Această compoziţie mai este ideală şi pentru fertilizarea solului, mai ales pentru plantele ce prezintă o aciditate ridicată, ca şi azaleas şi trandafirii. Cafeaua este bogată şi ea în nitrogen, calciu, magneziu, potasiu şi alte minerale şi din această cauză, în momentul în care este presărată pe sol, acele minerale intră în plante.

Însă, te anunţ că sunt şi plante cărora nu le place solul acidic- iar acestea sunt roşiile.

Cafeaua prezintă un miros deosebit de puternic (iam, iam) pe care unele insecte şi animale îl detestă. Aşa că, dacă doreşti ca acestea să stea departe de plantele tale, apelează cu încredere la elixirul minune.

Aromatic

Să ştii că poţi face un dispozitiv pentru reîmprospătarea aerului din încăpere cu ajutorul cafelei. Tot ce trebuie să faci este să pui cafea proaspătă într-un ciorap curat, de femei. Poţi face o minge pe care să o legi bine la un capăt şi să o plasezi oriunde doreşti în cameră.

Deodorizant de frigider

Împrumută ideea de mai sus şi ajută-ţi frigiderul să miroasa mai bine şi alimentele să-şi menţină mai multă vreme aroma naturală- ceapa şi altele cu un miros puternic. Lasă-l vreme de câteva zile în frigider pentru a absorbi toate mirosurile puternice şi să elimine aroma plăcută de cafea care, efectiv, nu are cum să nu-ţi placă.

Pentru carne

Ştim că această băutură este perfectă pentru dimineaţă, dar, ce spui de cină? Încearcă să asezonezi carnea de grătar pentru o experienţă unică şi un gust de milioane. O poţi fierbe înainte pentru vreo 30 secunde sau o poţi pune pur şi simplu în stare proaspătă alături de alte condimente, lasă carnea în frigider la marinat pentru câteva ore şi ne vei mulţumi mai târziu.

Curăţare abrazivă

Foloseşte zaţul de cafea dacă ai o oală sau o tigaie ce-ţi da mari bătăi de cap când vine vorba de curăţat. Tot ce trebuie să fac este să îl pui pe fundul tigăii şi cu ajutorul mâinii să freci puţin, după care buretele de bucătărie va face toată treaba în locul tău.

Exfoliant pentru faţă

Am lăsat ce este mai bun pentru final; zaţul de cafea este destul de abraziv încât îţi poţi exfolia cu uşurinţă pielea şi nu numai de pe faţă. Foloseşte o cantitate mică, freacă uşor deoarece nu este chiar plăcută senzaţia şi vei observa imediat cât de fină, fermă va deveni pielea; şi unde mai pui că şi mirosul te va da pe spate?

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top