Femini.ro

Lămâia-foarte bună în scăderea febrei

Diete

Lămâia-foarte bună în scăderea febrei

Lămâia-foarte bună în scăderea febrei

Galbenă, acrişoară dar cu un gust puternic răcoritor, lămâia face parte din acele citrice iubite de mulți dintre noi. Constituie o sursă excelentă de vitamine și graţie acestui lucru aduce și multe beneficii sănătății. Consumată pe timp de iarnă, lămâia poate ameliora simptomele neplăcute date de răceală și gripă, ba chiar să reducă febra. Totuși, lămâia nu este doar un remediu natural pentru astfel de probleme, ci pentru multe altele. Descoperă mai jos la ce mai este bună lămâia.

Lămâia înlătură disconfortul dat de gâtul inflamat

De cele mai multe ori o răceală debutează cu roșu în gât. Pentru aceasta doctorul prescrie medicamente dar foarte bună este și lămâia. Mai exact, combină zeama proaspătă de la o lămâie cu puțină miere naturală de albine, agită și apoi vei vedea cum disconfortul dat de inflamarea gâtului dispare numaidecât. Bineînțeles, combinaţia aceasta de lămâie și miere este minunată în răceală și gripă și asta datorită faptului că şi una, şi alta sunt surse excelente de nutrienţi.

Lămâia scade febra

Febra este greu de suportat, dar poate fi și periculoasă. Din fericire există multe metode pentru a combate febra, iar unul dintre ele îl reprezintă servirea unei băuturi pe bază de lămâie. Fie că este vorba de un ceai cu lămâie, fie că este vorba de o limonadă, aceasta reușește numaidecât să scadă febra, reducând astfel din pericol.

Lămâia exfoliază tenul și înlătură astfel petele

Dacă te-ai confruntat de-a lungul vremii cu acneea și ți-au rămas pete pe ten sau te-ai expus prea mult la soare și acum nu știi cum să scapi de semnele rămase, trebuie să știi că lămâia este un remediu foarte bun. Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie pe jumătate iar cu una dintre ele să freci ușor tenul proaspăt demachiat. Vitamina C din lămâie conferă pielii strălucire, o exfoliază și grăbește astfel apariţia de noi ţesuturi. Ușor, ușor petele de pigmentaţie dar și restul semnelor dispar, însă pentru asta trebuie să ții de tratament. O dată pe săptămână este bine să apelezi la un astfel de tratament naturist.

Lămâia constituie un remediu foarte bun pentru petele de pe haine dar și de rugină

Dacă ai haine pătate sau piese de mobilier din fier forjat afectate de rugină, trebuie să știi că lămâia te poate scăpa de toate acestea. Tot ce trebuie să faci este să freci cu ajutorul unei lămâi pata respectivă după care să speli. Vei vedea că atât petele de rugină de pe fier dar și urmele de pe haine dispar și asta darorită acidităţii din lămâie.

Uşurează digestia

Celebrul doctor Oz este de părere că băutura pe bază de zeamă de lămâie și seminţe de in constituie o combinaţie perfectă pentru uşurarea digestiei și eliminarea resturilor de mâncare din organism.

Lămâia este și o sursă de potasiu ce reglează tensiunea sângelui menţinând astfel inima sănătoasă

Deși toți știm că lămâia este poate cel mai bun exemplu de unde ne putem lua doza de vitamina C, aceasta conține și potasiu care reglează tensiunea și elimină astfel riscul pentru unele boli.

Lămâia este un aliment alcalin ce restabileşte ph-ul organismului

Deși are gustul acrişor, lămâia este un aliment alcalin care odată consumat, restabileşte ph-ul organismului.

Lămâia ajută în lupta împotriva cancerului

Deși se vorbește tot mai mult despre această boală al cărei număr crește tot mai mult, lămâia o poate preveni. Studii certe au demonstrat că în lămâie există componente active ce previn formarea celulelor canceroase care astfel ar putea duce la formarea de ţesuturi sau tumori maligne. Iată așadar că introducând lămâia în alimentaţie scade riscul de a face cancer.

Te poate ajuta să scapi de dependenţa de sucuri carbogazoase

Cu toții am consumat la un moment dat o băutură răcoritoare, dar puțini știu că acest gen de sucuri dau dependenţă, de fapt, zahărul din ele. Și când ești dependent de astfel de băuturi, este foarte greu să te lași. Din păcate, consumul acestor băuturi aduce foarte multe probleme de sănătate. Conţin zahăr care scoate calciul din oase, afectează tenul și crește riscul pentru apariţia problemelor de ordin stomatologic. Nu trebuie omis faptul că acestea au în compoziţie și ingrediente cu potențial cancerigen. Totuşi, există un leac împotriva acestei dependenţe de sucuri carbogazoase, mai exact băuturile preparate pe bază de zeamă de lămâie. Înlocuieşte, așadar, sucurile dulci carbogazoase cu limonada și ai să vezi că ai numai de câștigat.

Scade riscul pentru formarea pietrelor la rinichi

Studii certe au arătat că lămâia scade riscul pentru apariţia pietrelor la rinichi. Pentru aceasta este bine să se consume zi de zi jumătate de suc proaspăt de lămâie.

Lămâia îți dă o mână de ajutor în lupta cu kilogramele în plus

Studii au arătat că sucul de lămâie este foarte bun în lupta împotriva kilogramelor în plus. Mai exact, acesta conține o fibră solubilă numită pectină și care aduce un aport considerabil în pierderea în greutate.

Îți albeşte dinții

Bogată în vitamina C, lămâia este foarte bună și pentru eliminarea petelor inestetice de pe dinți. Secretul constă în frecarea acestora cu zeamă proaspătă de lămâie, dar nu de prea multe ori și nu des întrucât afectează smalţul.

Foarte bună în dressinguri

Graţie gustului proaspăt, răcoritor, lămâia constituie şi un ingredient grozav pentru multe dressinguri. Este nemaipomenită dacă este folosită la sosurile pentru salate, dar şi pentru asezonarea meniurilor pe bază de peşte. Aşadar, un sos delicios şi light pentru o salată de legume se poate prepara din puţină zeamă proaspătă de lămâie, sare şi piper după gust şi ulei de măsline de cea mai bună calitate.

Lămâia întăreşte şi albeşte unghiile

Un tratament ieftin dar foarte bun pentru sănătatea unghiilor este cel pe bază de zeamă de lămâie. Mai exact, stai câteva minute cu unghiile în suc proaspăt de lămâie şi vei vedea apoi că acestea sunt mai albe şi rezistente.

Dă savoare deserturilor

Când vine vorba de deserturi cu lămâie, există foarte multe astfel de reţete care mai de care mai delicioase. De la lămâie se poate folosi aproape tot, în afară de pieliţa albă care este amară. Aşadar, se poate folosi sucul pentru a da prăjiturii un gust răcoritor, dar şi coaja ce se poate întrebuinţa proaspătă, dar şi zaharisită. Iată mai jos o reţetă de desert cu lămâie.

Tu consumi lămâie?

 

 

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top