Femini.ro

Lucruri îngrozitoare ce ţi se pot întâmpla la sală

Fii în formă

Lucruri îngrozitoare ce ţi se pot întâmpla la sală

Pe cât de mult iubeşti să mergi la sală- ei bine, aproape de fiecare dată, pe atât de greu este să nu-ţi ieşi din minţi când începi să te gândeşti la multitudinea de germeni ce bântuie fiecare colţişor al acestei încăperi.

Nu vreau să fiu eu cea care setează vreo alarmă sau ceva, dar faptul că te-ai ales cu o răceală serioasă din cauza antrenamentelor dure de pe bicicletă sau bandă, poate reprezenta cea mai mică problemă a ta.

Pregăteşte-te să te îmbraci din cap până-n picioare când vei merge data viitoare la sală, după ce vei citi mai departe ce lucruri îngrozitoare ţi se pot întâmpla.

Ciuperci la picioare

Ciupercile sunt prezente peste tot în sala de antrenamente şi foarte uşor le poţi contacta dacă mergi cu picioarele goale în jurul uneltelor, la duş şi la vestiar. Acestea pot cauza în cele din urmă o piele roşie, albicioasă, uscată între degete şi cât se poate de dificil de tratat.

Tratamentele sunt disponibile pe cale orală dar cel mai bun lucru pe care-l poţi face pentru a preveni este să porţi întotdeauna încălţăminte în jurul sălii de antrenamente, în orice colţ te-ai afla, mereu să ai piciorul curat şi uscat.

Pseudomonas Aeruginosa

Această bacterie se plimbă prin apele calde şi este faimoasă prin faptul că atârnă în capurile de duş- poate cauza foliculita, infecţie a scalpului, pete roşii şi iritante pe piele.

Această condiţie se poate înrăutăţi în zonele în care costumul tău de baie a fost în contact cu pielea.

Pentru a o trata ai nevoie de un amestec din oţet alb şi apă rece; compresele se vor face în fiecare zi, timpul de aplicare fiind de 15 minue. De asemeni poţi apela şi la o cremă cu hidrocortizol pentru mâncărimi şi dacă nici una din cele două nu funcţionează, trebuie numaidecât să mergi la medicul specialist pentru a prescrie antibiotice.

Singura cale prin care poţi evita această iritaţie- evită să te bagi într-o cadă, într-o piscină, într-un jacuzzi ce nu are un nivel de clor potrivit- 1.0- 3.0 părţi la milion după care imediat să mergi să faci duş.

Portrait of pretty girl training in gym with her trainer helping her

Virusul pentru răceală şi gripă

În concordanţă cu ce ne spun specialiştii, se parte că acest virus poate trăi pe pielea noastră de la 3-4 ore, iar asta înseamnă că orice tip de echipament ce a fost împărţit cu alte persoane- bicicletă, bandă, greutăţi, toate conţin acest virus ce cauzează răceală şi gripă. Pentru a reduce acest risc, şterge echipamentul înainte de a-l folosi, nu-ţi atinge nasul sau gura în timp ce te antrenezi şi spală-ţi mâinile când ai terminat.

Staphylococcus Aureus

Aceasta este o bacterie ce trăieşte pe piele şi în nas. Se poate transfera pe echipamentul de sală dacă îţi ştergi nasul sau îl ai pe piele. Dacă următoarea persoană ce îl foloseşte are o iritaţie deschisă pe piele, această bacterie se poate urca pe el şi poate cauza o iritaţie şi mai urâtă, şi severă, aducând după sine şi umflături şi febră.

Nu e cazul însă să te alarmezi deoarece există anumite antibiotice ce răspund foarte bine în cazul acestei mici probleme, aşa că mergi la medicul specialist dacă infecţia te loveşte.

Pe lângă acestea, mai aveţi grijă la HPV, la bacteria E. coli şi la hepatita A.

Sportive girl training in gym with her trainer near by

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top