Femini.ro

Lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Hillary Clinton

Monden

Lucruri pe care probabil nu le ştiai despre Hillary Clinton

 

Hillary Clinton este cea care a câştigat votul de popularitate a publicului dar victoria ei nu a fost deloc celebrată având în vedere că nu a ieşit învingătoare şi a pierdut în faţa lui Donald Trump.

Ei bine, mulţi sunt cei care cred că ea este o figură însetată după putere şi acesta ar fi principalul motiv pentru care nu a câştigat.

Asta, în mare parte se datorează faptului că Hillary Clinton a mai locuit la Casa Albă când a fost prima doamna, când soţul ei, Bill Clinton a fost preşedintele SUA din 1993 până în 2001.

Aceste fiind spuse, haideţi să vedem împreună care sunt lucrurile pe care nu le ştiai despre Hillary Clinton şi care nu s-au vorbit în campania sa electorală.

O activistă a drepturilor civile- provine dintr-o familie republicană

Hillary Clinton a crescut în Illinois cu un tată deosebit de conservator; chiar a fost şi o membră a rivalilor de acum, „Republican Party”.

În primul an de activitate chiar a fost preşedinta clubului de republicani, însă, pe la sfârşitul anilor 1960 ideile sale despre lume şi societate s-au schimbat complet.

După ce a aflat de asasinarea lui Martin Luther King din 1968, a mers pe străzile din Boston la proteste şi a început să recruteze mai mulţi studenţi de culoare în cluburile sale.

5471930965_469a015498_b

A fost prezentă când Osama bin Laden a fost ucis

Există şi o fotografie faimoasă pe internet cu acea cameră extra secretă, însă făcută din unghiul opus, bineînţeles. Toţi oamenii din încăpere se uitau la un ecran unde se difuza asasinarea lui Osama bin Laden.

Aceasta a spus mai târziu:” Contrar cu lucrurile reportate la ştiri şi ceea ce vezi în filme, habar nu aveam ce se întâmplă în clădire. Tot ceea ce puteam să facem era să aşteptăm câte un update de la echipa care era acolo.”

A vizitat 112 ţări în 4 ani

Când a fost secretarul de stat al preşedintelui Obama, Clinton a ajuns să viziteze mai multe ţări decât oricine altcineva ce a deţinut această poziţie.

Asta însemnând că a văzut mai mult de o ţară la fiecare două săptămâni vreme de 4 ani de zile.

A făcut parte din echipa care l-a îndepărtat pe preşedintele Richard Nixon

Înainte de a se „înrola” în politică, Hillary a fost avocată şi a luat parte la tot ceea ce înseamnă demisionarea preşedintelui Richard Nixon-implicat într-un scandal de proporţii, o greşeală politică şi o adevărată criză.

A câştigat un Grammy

În 1997, Hillary Clinton a câştigat premiul pentru cel mai bun lucru spus vreodată pe un album non-muzical. Acesta a fost pentru versiunea audio a cărţii sale, „It Takes a Village”.

Chiar nu ştiam faptul că până şi cărţile pot câştiga un astfel de premiu, însă, se pare că şi Barack Obama a câştigat, de două ori chiar.

Soţul său, pus sub acuzare

Una dintre cele mai faimoase minciuni spuse în US a fost cea conform căreia, soţul sau a fost pus sub acuzare. Nu a fost găsit vinovat de faptul că ar fi avut relatiii sexuale cu o angajată a Casei Albe, pe numele său, Monica Lewinsky.

5514089808_fefb7b1ec5_b

More in Monden

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top