Femini.ro

Mariaj fără sex sau fără iubire?

Nunta

Mariaj fără sex sau fără iubire?

Este foarte dificil să-ţi imaginezi o relaţie fericită între doi parteneri romantici fără sex sau fără iubire implicatã. Dacă ai văzut orice film de comedie la un moment dat, ştii că va fi un nivel de tensiune sexuală.

Cu toate că este extraordinar de rar, sunt şi relaţii ce dăinuie de ani de zile, sunt extraordinar de trainice, însă fără sex. Din nefericire însă, ştiinţific dovedit, relaţiile fără sex sunt şi relaţii fără iubire şi nu se realizează acest lucru până când unul dintre parteneri pleacă sau înşeală.

Ambii parteneri sunt mulţumiţi fără sex?

Dacă jumătate a cuplului nu este deloc fericitã din cauza lipsei de activităţi din dormitor şi tot aduce în discuţie acest lucru partenerului, atunci da, este un mariaj şi fără iubire. Dacă partenerilor le pasă de menţinerea relaţiei, ei vor munci împreună pentru a stabili o viaţă sexuală rezonabilă. Pe de altă parte însă, dacă ambii sunt fericiţi cu acest aranjament, atunci relaţia este pur şi simplu fără sex şi atât.

Afecţiunea este arătată prin alte metode?

Într-un mariaj lipsit de sex, poate exista încă apropiere, îmbrăţişări, cadouri şi alte, multe exprimări de iubire- asta dacă aceste exprimări vor veni din ambele direcţii. Dacă este o bătălie numai de o parte, atunci este un mariaj lipsit de iubire.

Beautiful couple using smartphone and cooking on the kitchen at home

Sexul folosit ca şi mită

Într-o relaţie sănătoasă, sexul nu va fi niciodată folosit ca şi o armă sau o mită pentru diverse lucru. Dacă te găseşti într-o relaţie în care unul dintre parteneri se plimbă cu sexul în tot capul tău, în fiecare zi de parcă ar fi un morcov, atunci nu există nici cea mai mică urmă de iubire.

Lipsa sexului vă afectează emoţional?

Dacă se ajunge în acest punct, tindem să credem că unul dintre parteneri a făcut tot ce-i stă în putinţă pentru a încerca să remedieze această situaţie şi este mult mai sigur să spunem că este un mariaj fără iubire. Cu cât există mai multe resentimente, cu atât mai mult va dispărea dragostea din legătură şi casa voastră.

Cât de des sunt folosite scuzele pentru a nu face sex?

Într-un mariaj fără sex, nu există nevoie absolut niciodată de o scuză pentru a nu face sex din cauză că nici unul dintre parteneri nu este înnebunit după această activitate. Într-un mariaj fără iubire, va exista aproape de fiecare dată câte o scuză, în special când partenerul în cauză nu vrea să fie răutăcios în momentul în care îi refuză avansurile celuilalt.

Sunt fericiţi unul cu celălalt?

Dacă ai avea opţiunea de a te întoarce în timp şi de a evita căsătoria cu partenerul actual, ai face-o? Dacă răspunsul este clar nu, atunci probabil eşti fericită cu alegerea făcută şi este un semn clar că mariajul tău poate fi lipsit de sex dar nu şi de iubire.

Cât de bună este comunicarea?

O relaţie sănătoasă este o relaţie în care te simţi comfortabil să vorbeşti despre absolut orice cu partenerul tău. Dacă acesta refuză să vorbească despre lipsa sexului din dormitor, dacă în mod constant dă vină pe tine sau aruncă totul în spatele tău, atunci cu mare părere de rău te anunţăm că te afli într-o relaţie lipsită de iubire.

Young couple enjoying drinks at the seaside while on their summer vacation sitting at a table on the beach in the sunshine

Continue Reading
You may also like...

More in Nunta

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top