Femini.ro

Migdalele te ajută să slăbeşti

Diete

Migdalele te ajută să slăbeşti

Migdalele sunt oleaginoase de mici dimensiuni, dulci la gust şi cu mulţi nutrienţi importanţi pentru o stare optimă de sănătate.

migdale-3

De ce sunt bune migdalele

migdale-5

Sunt o sursă de acizi graşi nesaturaţi dar și de vitamina E. Conţin foarte multe proteine de bună calitate și tocmai de aceea sunt ideale pentru astâmpărarea senzaţiei de foame. Graţie conţinutului de grăsimi sănătoase, migdalele sunt bune în reducerea riscului de afecţiuni cardiace grave. Conţinutul ridicat de vitamina E protejează organismul de cumplita maladie Alzheimer și pielea de acțiunea nefastă a ultravioletelor. De asemenea, sunt recomandate în alimentaţie și pentru conţinutul de mangan, un nutrient care fortifică oasele și reglează nivelul de zahăr din sânge. Au și magneziu, un mineral care ajută organismul să depăşească episoadele de stres și epuizare fizică, fiind esenţial pentru funcţiile organelor, muşchilor și nervilor, pentru reglarea nivelului de glucoză, dar și a tensiunii.

Cum este mai bine să consumi migdalele

migdale-6

Pe piață migdalele se găsesc sub diverse forme. Migdale crude, prăjite și sărate, în coajă, dar și feliate. Care să fie cele mai bune? Depinde de ce anume îți dorești. Dacă vrei să le consumi, atunci optează pentru migdalele neprelucrate și care au coajă. Acelea care au coajă sunt cele mai bune pentru că în aceasta se găsesc flavonoide, adică antioxidanţi ce maximizează efectul pe care îl are vitamina E în corp. Pe de altă parte, dacă îți dorești să folosești migdale pentru decorarea prăjiturilor de Crăciun, atunci cele feliate și decojite sunt cele mai bune. Evită totuși să le consumi pe acelea prăjite și sărate pentru că te fac să nu mai știi când să te oprești iar asta îți poate afecta silueta.

Ce trebuie să știi când le cumperi

Migdalele se râncezesc mai greu decât restul nucilor, așa că nu aceasta este o problemă ci calitatea lor. Optează pentru migdalele neprocesate, care încă mai au coajă pe ele. De regulă prețul migdalelor este unul piperat, dar la micii comercianţi acesta poate fie unul atractiv.

La ce poți folosi migdalele

Cât privește utilizările migdalelor, lista este lungă. Le poți servi crude pe post de gustare între mese, ca parte a unui mic dejun sănătos și gustos, le poți transforma într-un delicios lapte vegetal pe care să îl folosești la cafea sau să îl consumi în post. Poţi obţine din ele ulei care este benefic în special pentru păr și piele. De altfel, îl poți folosi în măşti pentru întreţinerea părului, dar și pentru îngrijirea zonei sensibile a ochilor, fiind foarte bun în atenuarea semnelor de oboseală, așa cum sunt cearcănele. Totuși, prezenţa migdalelor în diverse deserturi nu poate trece ușor neobservată. Le dă o savoare aparte, dar și un aspect deosebit. Pentru decorarea acestora este indicat să folosești fulgii de migdale. Mai poți adăuga migdalele în ciocolata de casă pentru Crăciun, pe care să o servești colindătorilor.

Te ajută să slăbeşti

Conţinând grăsimi mononesaturate, migdalele sunt bine-venite ca și o gustare între mese. Te satură mai repede și fără să mănânci mult, chiar te slăbesc. Trucul este să mănânci doar câteva, nu exagerat de mult pentru că obții astfel efectul invers. Reduc chiar din grăsimea vizibilă de pe abdomen- cea mai periculoasă pentru că se formează între organe și peste, crescând riscul de afecţiuni cardiace grave.

Te scapă de colesterolul rău

Studii recente au scos la iveală faptul că migdalele reduc nivelul de colesterol total și rău (LDL), factor declanşator în bolile grave de inimă. Potrivit acestor studii, este nevoie să se consume migdale crude timp de 4-9 săptămâni pentru a se observa efectele benefice. Din păcate, nu reduce și numărul de trigliceride, dar nici nu urcă nivelul de colesterol bun.

migdale-2

Sunt bune în prevenirea cancerului

Graţie nutrienţilor, aceste oleaginoase previn cancerul de gură, de sân, de uter, de splină și de vezică urinară.

Combat neplăcuta constipaţie

Constipaţia este nu numai o problemă supărătoare, dar și una serioasă. Poate afecta destul de grav sănătatea dar consumul de migdale o poate ţine la distanță.

Efectele adverse ale consumului de migdale

Consumul de migdale poate reduce nivelul de glucoză din sânge ceea ce le face să fie evitate de persoanele care suferă de diabet. Monitorizează-ţi mereu nivelul de glucoză, mai ales dacă ai diabet și obișnuiești să consumi migdale dulci. Iar dacă ai efectuat o operație de curând, nu consuma migdale pentru cel puțin 2 săptămâni, pentru că scad nivelul de zahăr din sânge după o astfel de intervenţie, dar și contraatacă procedura de reglare a nivelului de zahăr din sânge.

Cu toate că nu există dovezi certe că migdalele dulci nu trebuie consumate de gravide sau de mămicile care alăptează, se recomandă să nu se consume, evitându-se din start orice reacție adversă.

Tu consumi migdale?

Dacă ţi-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Iată şi un videoclip care îţi arată cum poţi face lapte de migdale.

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top