Femini.ro

Mini păscuţe cu stafide

Să bucătărim!

Mini păscuţe cu stafide

Lista de ingrediente: 3 ceşti de apă călduţă, 3 linguri de unt proaspăt şi moale, o lingură de lapte pudră, un sfert de ceașcă de zahăr alb granule, 3 optimi de linguriţă de sare, un albuş de ouă, un ou întreg, 2 ceşti de stafide amestecate (brune și aurii), un gălbenuş de ouă, puţină apă, jumătate de ceașcă de zahăr pudră, puțin extract de vanilie, 2 linguriţe de lapte, 3 ceşti de făină albă și o lingură de drojdie uscată (pudră).

Mod de preparare pentru reţeta de mini păscuţe cu stafide

Prima dată se pune apa la fiert și se lasă până ce se încălzește. Ai grijă să nu folosești apa fierbinte, căci aceasta va distruge drojdia și nu va mai creşte aluatul, deci ai mare grija la temperatura apei!

Pune apoi într-un bol mare apa caldă împreuna cu untul moale, laptele pudră, stafidele, zahărul, sarea, albuşul de ou, oul întreg, faina și drojdia. Amestecă bine, frământând aluatul ca să obții astfel niște păscuţe fragede și delicioase. Secretul unor păscuţe fragede îl constituie calitatea aluatului, aşa că este esenţial să frămânţi mult timp la el. După ce ai terminat de frământat aluatul pentru păscuţe, acoperă-l cu un prosop curat sau ştergar și lasă-l la cald. Cel mai bine este să îl lași direct în bucătărie unde să meargă cuptorul. De fapt, trebuie să preîncălzeşti din timp cuptorul, așa că este foarte bine să faci asta devreme. În plus, căldura emanată de mașina de gătit va ajuta drojdia să umfle aluatul și vei obţine astfel niște păscuţe gustoase.

Apoi pregătește vasul pentru copt păscuţele. Așadar, ia o tava încăpătoare pentru copt, spal-o, șterge-o de apă, apoi las-o în cuptor puțin să se încălzească. Scoate-o după câteva minute și unge-o cu grăsime care poate fi unt sau ulei. Înainte de a băga aluatul la copt, împarte-l în 12 părți. Rulează fiecare bucățică de aluat ca și cum ai crea o mingiuţă. Procedează așa cu restul bucăţilor de aluat și aşază-le în tava pentru copt.

Între timp poți pregăti o glazura. Așadar, amestecă jumătate de ceașcă de zahăr pulbere cu o pătrime de linguriţă de extract de vanilie și 2 linguriţe de lapte și amestecă, da apoi această glazură deoparte. Între timp amestecă un gălbenuţ de ou cu 2 linguri de apă. Apoi cu acest amestec de gălbenuş de ou şi apă unge păscuţele pe deasupra. Apoi introdu păscuţele în cuptorul încins preț de 20 de minute până ce se vor rumeni. Scoate-le apoi din cuptor și lasă-le să se răcească bine de tot. După ce s-au răcit, pune glazura pe care ai pregătit-o înainte într-o seringă de ornat prăjiturile și trasează peste fiecare păscuţă câte o cruce. Apoi le poți oferi celor mici sau celorlalţi membrii ai familiei.

Poftă bună.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Citeşte şi…

Cozonac cu stafide şi rahat

Sarmale

Bucovina, destinaţia perfectă pentru o vacanţă de vis

Vinul roşu-beneficii

Ce trebuie să ştii despre carnea de miel pentru masa de Paşti

Ia românească, de la tradiţie la marketing internaţional

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top