Femini.ro

Motive de îngrijorare când îi întâlneşti familia

Eşti mămică...

Motive de îngrijorare când îi întâlneşti familia

Nu mai este un secret că este un lucru înspăimântător să-i întâlneşti familia; şi de vreme ce suntem sigure că doreşti să-i impresionezi părinţii, experţii sunt de părere că ar trebui să foloseşti acest timp preţios pentru a afla şi pentru a învăţa mult mai multe despre el.

Modul în care partenerul interacţionează cu familia- modul în care membrii familiei interacţionează cu tine- îţi poate oferi extraordinar de multe şi importante detalii privitoare la viitorul împreună.

Din această cauză este destul de important să şi observi dacă există motive de îngrijorare când îi întâlneşti familia; iată care sunt cele care trebuie să se găsească în radarul tău:

Ei ţipă

Învăţăm cum să interacţionăm de la familia noastră şi avem tendinţa să adoptăm aceleaşi metode sau similare, cel mult, de a comunica, de a răspunde la conflicte şi de a ne exprima furia, ne spun specialiştii. Şi dacă partenerul tău a crescut în sânul unei familii unde se ţipă , există posibilitatea ca el să facă acelaşi lucru.

Nu au limite şi bariere

Când îi întâlneşti familia trebuie să fii atentă la acest aspect- fie că partenerul îşi doreşte să petreacă tot timpul cu familia sau ei se implică mult mai mult decât ar trebui în treburile lui, lipsa barierelor şi a limitelor poate fi un motiv real de ceartă sau chiar despărţire în ceea ce vă priveşte, explică specialiştii.

Asta poate însemna că toate deciziile trebuie luate cu aprobarea familiei; poate asta nu înseamnă neapărat un lucru rău, însă, se merită să aveţi o conversaţie despre ce trebuie să stea între voi doi şi ce nu.

Barbecue in nature, group of people preparing sausages on fire (note: selected focus)

Glumele lor sunt răutăcioase

Dacă glumele şi zvonurile în mod repetat întrec măsura, asta ar putea indica o dinamică nesănătoasă în comunicare, explică specialiştii. Există un steag roşu aici dacă în familie au loc insulte repetate.

Aşa că dacă fratele partenerului tău face o glumă despre faptul că partenerul s-a îngrăşat puţin, nu este nici o problemă, însă, dacă aceasta se repetă la nesfârşit şi mai implică şi alţi membri ai familiei iar tu observi asta, probabil ar fi momentul să-ţi întrebi partenerul despre ceea ce se întâmplă.

Îl critică de faţă cu tine

Lipsa de respect merge în ambele sensuri: dacă cei din familie fac acest lucru cu el sau el face asta la adresa unuia dintre membrii familiei. Ţine cont că nu va trece prea multă vreme până va începe să facă acelaşi lucru şi cu tine, explică specialiştii care ne recomandă, în aceste cazuri, să dăm un pas înapoi şi să ne gândim serios la toate cele întâmplate.

Te fac să te simţi incomfortabil

Aceasta poate fi ultima din categoria noastră, însă, este cât se poate de importantă. Asigură foarte mare atenţie reacţiilor tale, membrilor familiei şi relaţiei dintre voi, ne spun specialiştii. Este foarte important să vorbeşti cu partenerul tău despre lucrurile pe care le-ai observat şi asta dacă te-au făcut să te simţi incomfortabil. Dacă dialogurile sunt în general pozitive şi productive, este mult mai puţin probabil ca tu să-ţi faci griji şi să consideri că ceva ar fi în neregulă.

Extended family walking in park holding hands and smiling

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top