Femini.ro

Motive pentru care culoarea şi textura firului de păr se schimbă

Întreţinere

Motive pentru care culoarea şi textura firului de păr se schimbă

Dacă ai observat culoarea şi textura firului de păr că se schimbă în mod automat şi natural în decursul a câţiva ani, trebuie să ştii că există anumite motive reale pentru acest fapt.

Se pare că există o varietate de factori care îţi pot influenţa culoarea şi textura firului de păr aşa că am întrebat specialiştii iar aceştia ne-au venit imediat în ajutor. Haideţi să vedem care sunt explicaţiile şi ce putem face pentru a preveni aceste schimbări total nedorite în unele cazuri.

Stresul

Chiar dacă este vorba de o dificultate în relaţie sau ai de respectat un deadline, ambele situaţii îţi supun organismul unui stres serios, ne anunţă specialiştii. Căderea rapidă a părului se poate întâmpla la aproximativ 3 luni de la un astfel de eveniment stresant. Părul după un asemenea şoc intră într-o fază de odihnă după care începe să cadă. Vestea bună este că acest fenomen nu este permanent şi părul îţi va creşte după câteva luni.

Stressed businesswoman talking on the phone isolated on a white background

Căldura

Uscătoarele de păr reprezintă principalul motiv când culoarea şi textura firului de par se schimbă iar ustensilele de aranjare – ca şi plăcile de păr şi ondulatoarele nu vor face nimic altceva decât să-i înrăutăţească condiţia actuală. De recomandat ar fi să alegi ustensile de styling pe bază de ioni sau/şi ceramică deoarece acestea folosesc mai puţină căldură decât cele obişnuite.

Şi chiar dacă acestea sunt uşor mai scumpe, suntem de părere că-şi merită costul deoarece efectele sunt cât se poate de vizibile.

Tratamente chimice

Nu există cale de întoarcere în acest caz: dacă foloseşti un decolorant acesta în mod clar îţi va slăbi firul de păr, vei usca şi vei avaria culoarea şi textura firului de păr, ne anunţă specialiştii. Aceştia ne mai avertizează că acea keratină populară şi tratamentele pentru îndreptat, în ciuda a ce promovează cei de la diverse branduri, nu va face nimic altceva decât să strice părul şi să-l schimbe o dată cu trecerea anilor.

Genetica şi îmbătrânirea

Ţi-ai văzut primele fire de păr alb? Nu este vina ta- probabil ar trebui să dai vina pe mama sau pe tatăl tău. Firele de păr alb apar din cauza blocurilor de peroxid de hidrogen care distrug pigmentul acestora. Vârsta la care organismul tău acumulează cantitatea necesară acestui procedeu depinde strict de genetică.

Genetica deasemeni determina şi culoarea şi textura firului de păr şi reprezintă un factor extraordinar de important dacă doreşti să ştii când va veni momentul “mult aşteptat”.

Portrait of mature woman looking at camera

Condiţii medicale şi boală

Părul care în mod accelerat se subţiază şi începe să cadă poate reprezenta un simptom extern a ceva mult mai serios ce se întâmplă în interiorul organismului tău. Anemia şi o insuficienţă de vitamina D, o afecţiune a glandei tiroide, toate pot fi cauze serioase în cazul stării firului tău de păr.

Sarcina

Când o femeie este însărcinată, de obicei părul este cel care are de suferit- arată mai subţire, mai lucios şi chiar se schimbă culoarea şi textura firului de păr- spre exemplu, un păr ondulat poate imediat să apară drept. Asta din cauza nivelurilor ridicate de estrogen din organism.

Young woman and her mother looking at pregnant belly and touching it

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top