Femini.ro

Nu fi femeia care aşteaptă prea mult să ofere flori

Casa şi grădina

Nu fi femeia care aşteaptă prea mult să ofere flori

 

Mult prea des decât ar trebui, ajungem să nu spunem lucrurile pe care le gândim decât atunci când este prea târziu; când o persoană pe care o iubim pleacă din viaţa noastră, ne vin foarte multe în minte însă chiar dacă acum avem curajul, nu mai avem interlocutorul.

Când o persoană moare, spre exemplu, să luăm cel mai dramatic caz, este dureros, chiar frustrant şi confuz şi dacă ai ţinut la ea, nu va ieşi din sufletul  tau prea devreme.

Importanţa bunătăţii

Este întotdeauna frumos să auzi vorbe bune de la oamenii pe care-i cunoşti, să primeşti cadouri şi flori însă, niciodată să nu le ceri, să le cerşeşti şi/sau să te superi în momentul în care nu le primeşti.

Revenind la situaţia de mai sus, este ciudat că oamenii aşteaptă în unele cazuri să ofere flori sau să spună ceva frumos atât de mult încât se ajunge la deces, la nefiinţă, însă, o facem chiar şi aşa.

Oricum, fie de este vorba de partenerul ce ne-a părăsit sau de părintele ce a decedat, aşteptăm până este prea târziu pentru a spune acele cuvinte pline de importanţă; cât de mult ar fi însemnat dacă i-ai fi făcut o surpriză şi a-i fi apărut la uşă cu un buchet mare de flori când încă mai era prezent? Ştiu aceştia din viaţa ta că sunt speciali şi au avut un impact grozav asupra ta?

Poate da, poate nu, poate nu s-au gândit la asta însă, nu cred că ai nevoie de o astfel de frustrare în viaţa ta şi să-ţi pui întrebările în fiecare zi, gândindu-te că poate nu ai făcut câte ar fi trebuit.

Beauty portrait of relaxed woman holding flowers over blue background

Timpul nu aşteaptă pe nimeni

Persoana care înseamnă atât de mult pentru tine poate fi aici acum şi în următorul minut să dispară; inima va avea şi mai mult de suferit deoarece avem lucruri nespuse în suflet şi multe sentimente şi aprecieri de oferit însă, nu mai este timp.

De foarte multe ori, aproape întotdeauna ne concentrăm mult prea mult asupra noastră, să mergem mai departe, să avem succes, bani, familie, casă, maşină şi uităm să ne gândim la cei dragi şi ce înseamnă pentru noi.

Acţionează acum!

Bineînţeles, nu doar din cauză că este această perioadă a sărbătorilor, ci, acum, opreşte-te din tot ce faci şi gândeşte-te la o singură persoană pe rând, ce a făcut ceva special pentru tine. Poate te-a încurajat când erai la pământ, poate te-a vizitat la spital, ai sărbătorit succesul cu tine fără a fi invidios sau te-a iubit pentru ceea ce eşti.

Spune-i acelei persoane cât încă mai este în viaţa ta cât de mult înseamnă pentru tine; du-i flori, dacă este nevoie pentru a se putea bucura de ele. Oferă-i ciocolată pentru a le gusta; nu aştepta prea mult deoarece, în curând, poate fi mult prea târziu.

Fiecare zi pe care o trăieşti este o oportunitate pentru a trezi spiritul în viaţa cuiva şi pentru a-i da aripi. Spune-i ce gândeşti şi bucură-te de fericirea de pe chipul lui când aude cât este de special, iubit şi apreciat.

Portrait of ecstatic woman with bunch of flowers looking at camera

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top