Femini.ro

Nucile te feresc de cancer

Diete

Nucile te feresc de cancer

Mici, dar sănătoase. Cam așa se pot descrie pe scurt nucile. Au o savoare inconfundabilă ceea ce le recomandă în special în cozonac, chec, dar și în multe alte prăjituri delicioase. Sunt binevenite în perioada de post și asta pentru că sunt o sursă de grăsimi sănătoase.

nuci1

Luptă împotriva cancerului

Textura lor ușor grasă indică prezenţa unor uleiuri nesaturate al căror aport adus sănătății este imens. Aceste grăsimi sănătoase scad nivelul de colesterol rău ceea ce este un factor declanşator al bolilor grave de inimă. Bifate pe lista meniului de dietă, reduc din numărul de kilograme în plus, ba chiar ajută la scăderea vizibilă a grăsimii de pe abdomen. Instalează mai ușor senzația de saţietate, adică acea senzație ca stomacul îţi e plin, și asta pentru că te saturi mult mai repede cu mai puțină hrană. Te ajută așadar să slăbeşti dacă nu le consumi în mod exagerat. Îți oferă nutrienţii de care ai nevoie atunci când ții post privându-te de la unele alimente. Acţionează benefic chiar și asupra texturii pielii, asta pentru că grăsimile sănătoase din acestea reduc inflamaţia. Însă poate cel mai mare aport adus sănătății este capacitatea acestora de a lupta împotriva cancerului, asta pentru că au un procent ridicat de antioxidanţi. Și dacă peştele nu este tocmai ceea ce îți place, poți mânca nuci pentru că au grăsimi omega 3.

nuci-3

La ce poți folosi nucile

Cât privește uzul nucilor în bucătărie, le poți folosi la foarte multe reţete culinare. Poţi să le folosești în reţeta de cozonac de Crăciun, în cornuleţele pentru prichindei, în ciocolata de casă pentru sărbătorile de iarnă, în baclava, în lichior, în paste sau le poți servi ca și gustare prăjite și cu puțină sare. Poţi da gust sarmalelor de post dacă le adaugi și miez de nucă. Nu numai că devin săţioase, dar au un gust aparte. În schimbul acestora poți folosi stafide, dacă preferi un gust ceva mai dulce. De asemenea, poți da gust micului dejun dacă servești pâine cu miez de nucă.

nuci-1

Cum recunoști nucile proaspete

Nucile bune la gust sunt acelea care au coaja deshisă la culoare, fără pete sau semne nefireşti. Mirosul nu trebuie să fie unul de rânced, iar miezul să fie alb la culoare, nu închis sau cu pete. Miezul care este închis la culoare, care miroase urât și are gust neplăcut nu trebuie consumat. De asemenea, nucile trebuie depozitate într-un spațiu curat, uscat și nu călduros, pentru că sunt bogate în grăsimi și se strică foarte ușor.

Cum sunt disponibile nucile pe piață

Pe piață vei găsi nuci atât în coajă, dar și curăţate. Din păcate, trebuie să acorzi maximă atenție atunci când le cumperi, pentru că printre miejii buni pot fi şi stricaţi. Așadar uită-te cu grijă când le cumperi.

Cum poți introduce nucile în alimentaţie

Spuneam anterior că le poți utiliza la foarte multe reţete culinare. Cel mai ușor le poți integra în programul alimentar dacă le faci granola pentru micul dejun, ori poți pregăti sendvişuri delicioase și sănătoase cu pastă de nuci. La fel de bine poți da savoare reţetelor (salate, sosuri, supe etc) dacă le pregătești cu ulei de nucă.

Ce mai poți face cu nucile

Le poți pune într-un coşuleţ de nuiele împreună cu mere proaspete și covrigi uscați pe care să le servești colindătorilor.

Tu consumi nuci?

Descoperă savoarea reţetelor cu şuncă pentru Crăciun!

Pregăteşte de Crăciun un cozonac delicios!

Gustă de Crăciun dulciuri fabuloase!

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top