Femini.ro

O săptămână fără şampon

Întreţinere

O săptămână fără şampon

Părul prins în coadă în timpul unei ore de fitness, este de-a dreptul o provocare pentru toate doamnele şi domnişoarele; aşa că, putem spune că suntem uimite să aflăm de la specialişti că poţi păstra părul în cea mai bună formă chiar şi după o săptămână fără şampon.

Simte-te inspirată de cele prezentate mai jos de o celebră scriitoare americană şi vezi cum poţi avea un păr sănătos, frumos şi strălucitor fără a exagera cu spălatul şi cu produsele de îngrijire.

În prima zi

Încerc să-mi păstrez exerciţiile la un nivel cât mai uşor, mai simplu, pentru a putea să-mi ţin părul desfăcut; cu toate acestea, mă pot folosi de două agrafe pe care să le prind pe laterale pentru un pic mai mult volum, având în vedere că părul este foarte moale.

A doua zi

În a doua zi, îmi prind părul într-un coc uşor, lejer, pentru a-l ţine departe de umeri. Dacă este o zi călduroasă, probabil vei transpira aşa că de recomandat ar fi să aştepţi să ţi se usuce pielea, sau să faci duş, pentru ca mai apoi să dai drumul părului.

Portrait of a young girl after exercises

A treia zi

Se pare că transpiraţia de ziua trecută şi de la exerciţiile de luni, spre exemplu, i-au oferit părului o textură mai puternică şi o structură sănătoasă, deci îl poţi purta din nou desfăcut- dacă simţi nevoia, poţi apela la puţin şampon pudră.

A patra zi

A venit momentul mult-aşteptat- este vremea pentru o coadă împletită. Aici depinde de imaginaţia fiecăreia, de ten, de structura feţei şi de ce preferă pentru a-şi scoate în evidenţă cele mai frumoase trăsături. Pentru capete alege un elastic subţire, mai ales dacă nu ai parte de un păr extraordinar de bogat dar, doreşti să laşi această impresie.

A cincia zi

Apelez din nou la un coc, însă de data aceasta încearcă să prinzi cât mai mult păr iar partea din faţă să fie cât mai strânsă. Acest look va lăsa senzaţia celor din jur că te pregăteşti pentru un maraton sau pentru câteva reduceri unde trebuie să fii printre primele persoane norocoase.

Portrait of attractive girl standing over gray background and looking at camera

A şasea zi

Ştiu că probabil nu te-ai aşteptat să-ţi spun asta, însă, părul murdar este foarte uşor de stilizat, ceea ce înseamnă că îl poţi transforma în absolut orice îţi doreşti tu, într-un moment al zilei sau altul. Dacă eşti iubitoare de o împletitură tip “coadă-de-peşte”, nu sta pe gânduri, petrece dimineaţa câteva minute în faţa oglinzii şi vei uita de grija părului până seara sau a doua zi. Stilată şi funcţională.

A şaptea zi

Optez pentru o coadă înaltă, în vârful capului şi la o bandană pe care să o pun la rădăcini pentru a le ascunde-în cazul în care sunt uşor uleioase. La sfârşitul zilei, “povara” se termină şi părul se va bucura în sfârşit de şampon.

Chiar dacă îţi vine greu să crezi, această metodă de fapt îţi face părul mai puternic şi îl privează de unele chimicale ce ajung de fiecare dată la el, la 2-3 zile sau mai rău, în fiecare zi.

Ai grijă să îl răsfeţi cu o mască nutritivă, şampon şi bineînţeles balsam, în funcţie de nevoile şi culoarea acestuia.

Portrait of a woman with bright red hair

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top