Sănătate
Oasele tale sunt în pericol? Vezi aceste semne ascunse!
Poţi crede că osteoporoza reprezintă o problemă a seniorilor şi nu trebuie să-ţi faci griji deloc acum având în vedere că oasele tale „sunt în cea mai bună formă”! De vreme ce este adevărat că şoldul, coloana se fracturează mult mai repede şi mai uşor la persoanele peste 65 ani, sunt anumite şocuri care-şi pun oasele în pericol mult mai devreme.
Cu alte cuvinte, este timpul să acţionezi acum: o dată ce ai experimentat o fractură, există neşansa să fie mult prea târziu, spun specialiştii.
Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună cum îţi poţi da seama dacă oasele tale sunt în pericol; de vreme ce unele simptome sunt deosebit de evidente, pentru altele trebuie să fii extra vigilent.
Ţi se rup unghiile foarte uşor
Să-ţi rupi o unghie este mai mult decât enervant; dacă asta se întâmplă în mod frecvent, ar putea să indice faptul că oasele au şi ele de suferit şi-s fragile. Studiile preliminare sugerează faptul că persoanele ce prezintă un nivel scăzut de colagen la nivelul unghiilor, nu prezintă destul nici în oase. Între timp, unghiile subţiri şi ridurile apărute la nivelul acestora sugerează faptul că organismului nostru îi lipseşte vitamina ce se numeşte „calciu”.
Gingiile tale nu mai au putere de susţinere
Mandibula sprijină şi ancorează dinţii, aşa cum bine ştim şi, la fel ca orice alt os, şi aceştia sunt suscepibili la slăbire. Pe măsură ce mandibula îşi pierde structura osoasă, gingiile încep să se detaşeze de pe dinţi; un alt steag roşu care ar trebui să-ţi dea de gândit- pierderea dinţilor.
Femeile care au probleme cu oasele pot începe să piardă dinţii sau pot observa anumite deformaţiuni la nivelul cavităţii dentare, explică specialiştii.
Spune-i medicului tău dacă prezinţi factori de risc pentru osteoporoză ca şi, istoricul familiei, fumatul, folosirea steroizilor pe termen lung sau o deficienţă de calciu.
Te chinui să-ţi foloseşti încheieturile
Dacă întâmpini probleme cu deschisul şi închisul uşilor sau cu orice altceva ce implică aceste mişcări, oasele tale pot fi de vină. Studiile arată o corelaţie între puterea pumnului tău şi densitatea oaselor în palmă, coloană şi şold. Femeile ce prezintă aceste probleme au tendinţa de a fi mult mai „slabe” din acest punct de vedere şi, le lipseşte şi masa musculară şi un echilibru impecabil, afirmă specialiştii.
Nu este niciodată târziu pentru a construi masă musculară şi pentru a-ţi îmbunătăţi echilibru; dacă niciodată nu ai mai lucrat cu greutăţi, ia-ţi un antrenor personal pentru a nu te răni; încearcă yoga sau tai chi pentru echilibru, pentru putere, flexibilitate, mişcare şi reflexe.
Ritmul inimii
Odihna ritmului inimii tale se referă la numărul de ori în care inima bate per minut de vreme ce organismul nu face absolut nimic activ. Cu toate că numărul variază de la 60-100, studiile sugerează că un puls mai mare de 80 creşte riscul fracturilor de şold, pelvis şi coloană.
Motivul: ritmul inimii tale este o reflexie a nivelului de fitness- odihna inimii are tendinţa de a fi mai mare la persoanele sedentare iar activitatea fizică, aşa cum am spus-o de nenumărate ori este cheia către construirea unui corp puternic, în întregime.
