Monden
Obsesia pentru selfie-uri îţi distruge sănătatea
Poate vei crede că nu vorbesc despre tine, că nu te afli în această poziţie, însă selfie-urile îţi ocupă ¾ din memoria telefonului tău.
Nu dorim să fim poliţia selfie-urilor, sau a selfie stick-urilor, însă, trebuie să ştii că acestea îţi pot face un rău mai mare decât a-i fi crezut tu de fapt.
Îţi scot la iveală latura narcisistă
Ştim că nu doreşti să fii cu totul anti-socială iar aceste tipuri de fotografii sunt în trend, însă, dacă postezi mult prea multe, trebuie să ştii că nu te afli pe drumul cel mai bun.
Universitatea de stat din Ohio a făcut un studiu în 2014 pe mai bine de 1000 de bărbaţi şi cercetătorii au descoperit că cei care postau mai multe selfie-uri prezentau o rată mult mai mare de narcisism şi psihopatie.
Îţi pot face rău, te pot pune în pericol
De vreme ce eşti foarte ocupată cu „duck face” dusă la extreme, există o şansă foarte mare să te expui în faţa unui real pericol. Sunt anumite persoane care chiar au murit făcându-şi selfie-uri pe cele mai „grozave” locuri- pe clădiri înalte, pe poduri, agăţaţi sau chiar pe marginea stâncilor. Merită?
Pericol de păduchi
Există şansa ca în timpul selfie-urilor să stai mult prea aproape de capul unei prietene/ unui prieten, unui cunoscut sau necunoscut care să prezinte acest tip de probleme. Bineînţeles, teoria nu prezintă evidenţe solide, însă, eu m-aş mai gândi de câteva ori înainte de a avea atât de multă încredere în persoana cu care împart fotografia.
Îţi distorsionează imaginea corpului
Toate acele obsesii cu privire la unghiul perfect şi la lumina care să scoată în evidenţă nu ştiu ce trăsătură a ochiului, nu cred că face adolescenţilor de astăzi vreun fel de favoare. Adolescentele care împărtăşesc fel de fel de fotografii cu „fanii” pe reţelele de socializare sunt foarte dezamăgite de corpul lor şi preferă să-şi modifice faţa până când totul devine perfect, în concordanţă cu un studiu făcut în 2015 de către o echipă de australieni.
Se pare că acestea se restricţionează mult mai mult de la mâncare, în comparaţie cu cele care postează mult mai puţine.
Selfie-urile te pot face mai fericită
Bineînţeles, asta nu înseamnă că facem un front comun în ura pentru selfie-uri deoarece, un studiu mic făcut de cei de la Universitatea din California, publicat în iulie 2016, a ajuns la următoarele concluzii:
Participanţilor li s-a cerut să-şi facă poze sau selfie-uri, ceva ce îi face fericiţi sau să pozeze ceva ce i-ar face fericiţi pe prietenii lor. Mai apoi, aceştia trebuiau să trimită pozele făcute unui prieten. Sentimentele de fericire şi pozitivitate au crescut în toate aceste grupuri iar cei care şi-au făcut selfie-uri au raportat o încredere mult mai mare având în vedere că s-au folosit de zâmbetele lor pentru a le face pe acestea să arate cât mai bine.
Studiul a fost făcut pe durata a doar 3 săptămâni însă rezultatele ne pot confirma foarte multe: orice lucru este bun dacă este făcut cu moderaţie şi cu foarte mare atenţie.
