Femini.ro

Pască raw vegană după reţeta Ligiei Pop

Diete şi sănătate

Pască raw vegană după reţeta Ligiei Pop

Pasca este un simbol al Sfintelor sărbători de Paşti, așa că nu poate lipsi de pe masă. Ligia Pop, mamă, blogeriţă, veganistă convinsă, dar și autoarea unor cărți, propune o reţetă tare delicioasa de pască, bineînțeles, raw vegană.

Lista de ingrediente necesare pentru blat: 70 de grame de seminţe de floarea-soarelui decorticate, 70 de grame de fulgi mici de ovăz, 100 de grame de pastă de stafide (100 de grame de stafide aurii, 100 de ml de apă plată și o lingură de psyllium). Ingrediente pentru cremă: 100 de grame de alune caju crude, 4 smochine aurii, 3-4 linguri de pastă de stafide, 2 linguri de psyllium, zeamă proaspătă de lămâi ( de la o jumătate de lămâie), 10 grame de pudră de vanilie şi coajă rasă de la o portocală organică. Ingrediente pentru decor-goji, alune caju și stafide.

Mod de preparare pentru reţeta de pască raw vegană după reţeta Ligiei Pop

Prima dată se blendează sau se zdrobesc fulgii de ovăz pentru a obţine ceea ce se cheamă o făină de ovăz. Se încorporează în blender și seminţele de floarea-soarelui decorticate. După ce ai zdrobit bine seminţele de floarea-soarelui și fulgii de ovăz, toarnă făina obţinută într-un castron sau bol. Între timp se pregătește pasta de stafide. După ce ai obținut pasta de stafide, toarnă puțină peste făina din seminţe de floarea-soarelui și fulgi de ovăz pentru că ai nevoie să creezi blatul pentru pască. Se încorporează în această mixtură pentru blat și puțină vanilie care să îi ofere un parfum dar și un gust cât mai plăcut. Se adaugă și o lingură de psyllium. Se amestecă foarte bine și se lasă un pic așa.

Între timp te poți ocupa de prepararea cremei pentru pasca raw vegană. Așadar, se pun alunele caju în blender, cam 2 linguri de psyllium, zeamă proaspătă de lămâie, puțină pudră sau esenţă de vanilie, coajă de portocală, smochine aurii și restul de pastă de stafide. Se pasează cu ajutorul blenderului, iar dacă compoziţia iese prea groasă, se mai poate adăuga puțină apă și se continuă. După ce ai obținut delicioasa cremă pentru pască, las-o așa câteva minute ca să se îngroaşe.

Apoi tot ce îți rămâne de făcut este să modelezi aluatul de blat. Folosește-te de niște forme, de exemplu, cercuri unul mic și altul mare. Aşază pe o farfurie un cerc mic care să fie cuprins de unul mare. Toarnă întâi compoziţia de aluat în cercul mic și apoi pe lângă cercul mare. Presează cu o lingură sau cu degetele și apoi scoate cercurile. Aşază în centru (peste cercul mic de aluat) crema pentru pasca raw vegană. Ornează apoi preparatul cu stafide aurii, goji și caju.

Poftă bună!

Reţeta de pască raw vegană aparţine Ligiei Pop!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Citeşte şi…

Ce să faci cu resturile de la Paşte

Reţetă de cozonac pentru Paşte

Cum să nu te îngraşi de Paşte

Cum să aranjezi masa de Paşte

Cum vopsim ouăle de Paşte în mod natural

Bucovina-destinaţia perfectă pentru o vacanţă de vis

Ia românească, de la tradiţie la maketing internaţional

Cozonac cu stafide şi rahat

Cozonac

More in Diete şi sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top