Femini.ro

Pătrăţele şi bomboane de ciocolată

Să bucătărim!

Pătrăţele şi bomboane de ciocolată

Lista de ingrediente pentru reţeta de pătrăţele şi bomboane de ciocolată : 453 de grame de ciocolată albă și bomboane de ciocolată sau din zahăr mici sau mai mari, cu diverse arome și culori, în funcție de preferinţele tale.

Mod de preparare pentru reţeta de pătrăţele şi bomboane de ciocolată 

Prima dată vei pune un vas cu apă pe flacăra aragazului iar deasupra acestuia sau fix în el un recipient ceva mai mic. În vasul cuprins de cel în care fierbe apa vei pune ciocolata albă pe care o vei rupe în bucăţele cât mai mici. Procedeul se numeşte bain-marie și te ajută să transformi ciocolata din stare solidă în stare lichidă. Pe măsură ce apa fierbe în vasul care se află direct pe flacăra aragazului, vei amesteca în recipientul în care se afla ciocolata. Te poți folosi de o spatulă sau de o lingură pentru asta. Ţine ciocolata deasupra vasului în care fierbe apa până ce obții un lichid omogen, nu uita în schimb să amesteci mai mereu. Apoi cât timp ciocolata este lichidă, va trebuie să te miști destul de repede pentru că aceasta să nu aibă timp să se solidifice. Așadar, varsă ciocolata lichidă într-o tava în care ai aşezat înainte o foaie de pergament care să prevină lipirea. Cât timp ciocolata ta este încă în stare lichidă, poți adăuga tot felul de bomboane.

Adaugă mici bomboane colorate din zahăr sau mici beţigaşe colorate din zahăr, bomboane de ciocolată, cu diverse culori sau arome care să te atragă atât din punct de vedere vizual, dar și să te facă să le consumi cu multă plăcere.

De asemenea, poți folosi în loc de bomboane alune, nuci, migdale, arahide etc. O altă idee tare delicioasă și care cu siguranță va fi adorată de cei mici este folosirea jeleurilor. În plus, poți alege să torni ciocolata în diverse forme. O idee inedită este să torni ciocolata în forme de mici mingiuţe în care să înfigi câte un băţ pentru a obţine bomboane pe băţ. O poți turna în forme de ouă, de inimioare, în pătrăţele etc. După ce ai terminat acest pas, treci la următorul. Astfel, lasă ciocolata să se răcească în frigider pentru cel puțin câteva ore.

După câteva ore cât a stat în frigider, scoate ciocolata din forme sau din tavă și taie-o în pătrăţele sau în diverse alte forme care să îi facă pe cei mici să le consume cu plăcere.

În plus, trebuie să știi că dacă nu îți place ciocolata albă, poți schimba reţeta folosind ciocolată de menaj. Aşază apoi bucăţelele de ciocolată într-un mic coşuleţ pe care să îl așezi pe masa de Paşti și din care se vor servi fie cei mici, fie ceilalți musafiri veniți în vizită la o așa mare sărbătoare.

Poftă bună.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Citeşte şi…

Cum să obţii cele mai frumoase ouă roşii de Paşti

Vinul roşu-beneficii

Tort de ciocolată cu nuci

Deserturi cu nuci

Cozonac cu stafide şi rahat

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top