Femini.ro

Personalitate: preferi la munte sau la mare?

Să călătorim!

Personalitate: preferi la munte sau la mare?

 

Gândeşte-te la ultimile destinaţii pentru vacanţă; ai mers la munte, ţi-ai pus maşina la punct pentru zăpadă şi ţi-ai luat cortul sau ai preferat marea, cu castelele de nisip, umbrelele colorate şi prosoapele de plajă?

Conform studiilor, se pare că destinaţiile de vacanţă alese reprezintă un bun reper pentru trăsăturile de personalitate şi fericirea fiecărui individ în parte.

Dacă ţi-am trezit interesul, hai să vedem împreună ce tip de personalitate deţii dacă-ţi place să mergi la munte, respectiv la mare:

Tipuri de personalitate

Oamenii de ştiinţă precizează faptul că persoanele mai introvertite prezintă o înclinaţie mai semnificativă către munte, linişte, copaci, ape curgătoare, etc, de vreme ce persoanele cu personalitate extrovertită sunt mai dorite de aspectele sociale şi de spaţiile interactive ce le poate oferi doar marea.

În momentul în care rolurile sunt inversate (adică să mergi la munte chiar dacă nu-ţi place), ambele părţi vor experimenta un disconfort total.

Alţi factori ca şi vârsta, genul sau rasa nu prezintă nici un fel de semnificaţie în momentul în care se determină aceste două afilieri; este pur şi simplu vorba de două mari diferenţe de personalitate- introvertită şi extrovertită.

Pine forest in sunny day

Munte vs mare

Aceste două tipuri de destinaţii prezintă trăsături similare pentru un anume caracter; spre exemplu, muntele este un loc privat, liniştit, cu foarte multe cabane unde poţi merge să te relaxezi, să te calmezi, linişteşti, destresezi şi să uiţi de tot haosul din lume. De foarte multe ori, aceste zone facilitează izolarea şi ideile profunde.

Viaţa de pe plajă, în schimb, promovează zgomotul, atenţia, distracţia, interacţiunea, socializarea. O astfel de vacanţă este pentru persoanele ce doresc să iasă, să cunoască oameni noi şi să se bucure unii de prezenţa altora.

De foarte multe ori, la munte vor merge persoanele singure, de vreme ce la mare sunt favorizate vacanţele cu prietenii.

Ce vine prima dată: caracterul sau destinaţia?

Aşa că, introvertitul va căuta solitudine aşa că va dori să meargă în mod automat la munte? Sau, muntele cheamă introvertitul? Şi, extrovertiţii simt o nevoie constantă de a fi văzuţi de alţii la plajă, la diverse spectacole, parade, cluburi sau pur şi simplu marea cheamă extrovertiţii datorită locului plin de distracţii şi amuzament?

Mai interesante au fost informaţiile ce le-a descoperit următorul studiu: oamenii de ştiinţă precizează faptul că spaţiile deschise nu vor face nimic altceva pentru un extravertit decât să-i încurajeze comportamentul şi personalitatea aşa că se va simţi în largul lui la mare şi de fiecare dată va alege marea pentru a se „dezvolta” din toate punctele de vedere.

Oricum, în momentul în care au fost monitorizaţi persoanele din zonele deschise dar şi pe cei din zonele liniştite, ceea ce au găsit au fost acestea: cu toate că există schimbări minimale la nivelul de extroversiune şi introversiune, extrovertiţii şi introvertiţii prezintă acelaşi nivel ridicat de fericire în momentul în care sunt lăsaţi în locurile lor ce le doresc şi îi linişteşte, calmează sau îi distrează.

În sfârşit, ce am descoperit este de fapt că mediul înconjurător şi ceea ce avem pe lângă noi poate fi în real acord cu scenariul nostru interior.

On the beach

More in Să călătorim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top