Femini.ro

Piersicile, bune în anemie

Nutriţie

Piersicile, bune în anemie

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu una capitulez în faţa unui bol cu piersici proaspete. Culoarea plăcută care încântă privirea, parfumul proaspăt care gâdilă simţul olfactiv şi gustul plin, zemos, dulce constituie un adevărat răsfăţ pentru papilele gustative care se simt ca nişte regine. Mi-au plăcut dintotdeauna pentru prospeţimea, efectul răcoritor şi revigorant pe care îl au.

Stropul de sănătate care stă ascuns în piersici

piersici22

Am aflat mai târziu că acestea sunt pline de nutrienţi care fac bine sănătăţii, că sunt surse de apă (85-89%), de zaharuri, de acizi organici, de săruri minerale (sodiu, potasiu, calciu, fier, bor) şi vitamine (A, B 1, B 2 şi C). Am descoperit că au un efect alcalinizant, au funcţie diuretică, depurativă, sunt fructe uşor laxative, conferă organismului energie, ajută în cicatrizarea ţesuturilor, sunt sedative şi antihelmetice.

piersici 33

Şi cum am avut probleme cu digestia cam de când mă ştiu, piersicile au rezolvat problema. Dar am înţeles că au o acţiune benefică şi asupra rinichilor, că măresc cantitatea de urină eliminată, că elimină toxinele stocate în corp şi că ajută astfel organismul să îşi recapete vitalitatea. Nu am avut niciodată probleme cu greutatea şi mi-am auzit mereu vorbe că poate sufăr de viermi intestinali, noroc că piersicile stimulează peristaltismul şi eliberează astfel viermii intestinali.

peach-415370_960_720

Am fost uneori pe pragul de a înţelege cu ce se mănâncă anemia, am înţeles că este o afecţiune care se recunoaşte în general prin stări de oboseală, dar şi în acest caz piersicile mi-au fost salvarea. Aceste fructe pe care le ador conţin fier care refac hemoglobina, de aceea sunt de mare ajutor tuturor care se confruntă cu simptome de anemie. Piersicile se pot bifa şi pe lista meniului copiilor cu debilitate fizică, dar şi acelora care se confruntă cu afecţiuni gastrice şi dispepsii hepatice. Mai mult de atât, constituie un dulce acceptat în meniul diabeticilor.

Am început să le îndrăgesc şi mai mult de când am auzit că sunt recomandate în tratarea naturistă a litiazei urinare, în gută, în reumatism, în intoxicaţii, în constipaţie, în stări de nervozitate, în gastrite hiperacide, în ulcer gastroduodenal, în hematuri şi în osteoporoză.

Piersicile atenuează ridurile

Sunt fascinată de tot ce înseamnă produse de îngrijire a tenului. După mulţi ani în care am risipit banii pe cosmetice care mai de care mai frumos mirositoare dar pline de parabeni, am înţeles că pielea are mare nevoie de o îngrijire naturală pe care numai fructele o pot asigura. Preferatele mele piersicile sunt grozave pentru realizarea unui proces de curaţare a tenului. În acest sens fructele se pot zdrobi ca la un pireu şi să se folosească în măşti. Pe lângă efectul de curăţare în profunzime, acestea conferă hidratare, tonifiere şi revigorare.

O astfel de mască pentru îngrijirea pielii se prepară din miezul zdrobit de la un fruct care se amestecă cu o linguriţă de miere şi câteva picături de vitamina A. Este foarte bună pentru atenuarea ridurilor, are o acţiune benefică asupra nervilor faciali şi chiar protejează tenul de factorii externi care îl agresează.

Tu obişnuieşti să consumi piersici?

Dacă ţi-a plăcut articolul nu uita să le spui şi prietenilor de pe Facebook dând un share.

 

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top