Femini.ro

Pregătește-ţi tenul pentru primăvară! Consumă 5 superalimente!

Nutriţie

Pregătește-ţi tenul pentru primăvară! Consumă 5 superalimente!

Pregătește-ţi tenul pentru primăvară! Consumă 5 superalimente!

Vrei să ştii cum poţi avea o piele proaspătă şi radiantă în sezonul de primăvară? Descoperă mai jos 5 superalimente!

1. Morcovii

Morcovii constituie de departe o sursă excelentă de beta-caroten, un caretonoid cu acțiune antioxidantă pe care organismul îl descompune în vitamina A. Sunt foarte buni pentru imunitate, dar mai ales pentru piele. Aceștia protejează pielea de acțiunea nefastă a ultravioletelor ce o pot arde și chiar pot duce la apariţia cancerului. De asemenea, morcovii sunt foarte buni pentru fixarea bronzului pe piele. Cum se pot consuma? În supe, piure, în salate sau sub formă de suc proaspăt ce este binevenit la micul dejun, dar merge și ca gustare între mese. Îi mai poţi servi proaspeţi sub formă de beţigaşe ce se pot consuma ca şi gustare între mese.

2. Roşiile

Roşiile au un continut mare de apă și de nutrienţi esenţiali pentru o stare optimă de sănătate. Sunt sursă de licopen-antoxidant ce previne cancerul în special cel de prostată. De asemenea, acestea sunt și ele indicate pentru piele, mai ales pentru pregătirea acesteia pentru sedinţele de bronzat. Cum se pot servi? Sub formă de supe, salate, ghivechi de legume, în sendvişuri, bruschete, în paste, în foccacia, umplute etc. O supă rece care se pregătește destul de ușor și este foarte recomandată pentru vitaminizarea și remineralizarea organismul și care are roşii în ea este gazpacho.

3. Citricele

Fructele bogate în vitamina C sunt indicate atât pentru întărirea imunităţii, dar și pentru efectele benefice date pielii. Cu un conţinut însemnat de vitamina C, aceste fructe sunt foarte bune pentru a reda strălucirea de odinioară a tenului. Astfel acesta devine mai luminos, cu un aspect proaspăt, tânăr. Se pot consuma în salate mixte inclusv în combinaţie cu legume sau verdeţuri, sub formă de sucuri etc. De asemenea, pot fi întrebuinţate și în tratamentele faciale iar în acest sens foarte bune sunt atât portocalele, dar și lămâile. De exemplu, lămâia este recomandată pentru exfolierea tenului, combaterea petelor, protejarea de radicalii liberi și îmbătrânire, dar și pentru redarea prospeţimii și strălucirii. Tot ce trebuie să faci pentru asta este sa tai o lămâie proaspătă pe jumătate și cu una dintre ele să freci ușor tenul, mai ales pe zonele cu cicatrici sau pete. Acest tratament se recomandă o dată pe săptămână și este eficient mai ales în combaterea problemelor tenului acneic sau pătat.

4. Grăsimile omega 3

Acizii graşi nesaturaţi omega 3 nu pot fi sintetizaţi de organism și de aceea meniul trebuie suplimentat cu astfel de surse. Câteva surse vegetale de grăsimi omega 3 sunt seminţele de in, uleiul extras din acestea dar şi cel de măsline. Trebuie să mai ştii că aceste grăsimi combat inflamarea şi de aceea sunt indicate în tratamentul tenului acneic. În timp ce uleiul de in și seminţele acestea se pot folosi îndeosebi la salate, cel extras din măsline poate fi întrebuinţat în diverse alte scopuri. Îl poți folosi la dressinguri, la paste, la bruschete, la supe, la creme din legume etc. Însă acesta este foarte bun și dacă este aplicat direct pe piele. Se poate folosi în locul cremei, loţiunii sau untul de corp, în reţetele homemade pentru scrub și chiar pentru demachierea zonei ochilor.

5. Apa

Consumul zilnic de lichide are un rol major în menţinerea nivelului de hidratare a pielii. În plus, pot să apară riduri cauzate de deshidratare, iar pielea să capete un aspect tern. Mai mult de atât, o piele hidratată este în primul rând frumoasă iar asta place orişicui. Pentru menținerea frumuseţii pielii, se recomandă consumul zilnic a doi litri de lichide (apă, ceaiuri, sucuri din fructe și legume etc).

Tu ce alimente consumi primăvara pentru o piele frumoasă?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

De ce apare astenia de primăvară şi cum se recunoaşte

Apa de la robinet poate cauza acnee?

Apa te poate ajuta să slăbeşti! Vezi cum!

Păpădia elimină toxinele din corp

6 beneficii ale consumului de apă

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top