Femini.ro

Aperitive puişori de găină pentru masa de sărbătoare

Aperitive puişori de găină pentru masa de sărbătoare

Ţi-ai dori ca la masa de Paşti să servești alături de musafirii tăi aperitive cu totul aparte? Îți propunem puişorii de găină făcuți din ouă fierte. Sunt tare drăgălaşi, nu se prepară greu și vor fi atracția mesei mai ales pentru cei mici.

Lista de ingrediente pentru reţeta de puișori de găină din ouă fierte şi umplute: o farfurie cu ouă fierte curăţate de coajă, 2 linguri de maioneză proaspătă şi făcută în casă, o lingură și jumătate de muştar galben, o lingură de castravete murat tocat cât mai fin, sare fină și puţin piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare pentru reţeta de puișori de găină din ouă fierte şi umplute

Dacă nu ai reușit să fierbi ouăle, începe prima data cu asta. Degresează bine ouăle, după care pune-le la fiert. După ce s-au fiert suficient (dar fără să se spargă), pune-le într-un vas cu apă rece. După câteva minute, timp în care s-au răcit, curăţă-le de coajă, dar fără să rupi din albuş.

Apoi ia un ou fiert (curăţat de coajă) și taie o porţiune foarte mică din partea de jos a acestuia (adică din albuş) atât cât să stea pe masă să nu cadă. După aceasta taie din ou partea de deasupra exact ca și cum ai descrie un capac care să reprezintă o treime din el acesta va fi capul puişorul de găină. Apoi cu grijă scoate gălbenuşul. Te poți folosi în acest sens de o linguriţă de desert. Repetă procedeul și cu restul gălbenuşurilor. Pune toate gălbenuşurile într-un bol mare și adaugă peste ele maioneză proaspată, muştarul, castravetele murat tocat fin, sarea, piperul, zeama de la castravetele murat și sosul. După aceasta amestecă bine până ce obții o cremă. Te poți folosi în acest sens și de un blender, după care transferă crema pentru umplut ouăle într-un pungă de plastic care se sigilează la capete.

Ia apoi un mic capăt al pungii și taie-l. După aceasta umple bucăţile mai mari de ouă fierte cu ajutorul cremei din punga sigilită. Ca să reușești, apasă de la un capăt spre celalalt tăiat al pungii și astfel va ieși mai ușor din cremă. Umple toate ouăle fierte. Apoi presează ușor peste crema ce vine pe deasupra ouălor, după care ataşează capetele, adică părțile mai mici pe care le-ai tăiat ca nişte capace ce vor fi de fapt capetele puişorilor. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să creezi ciocurile și ochii puişorilor de găină din ouăle fierte şi umplute. Aşadar, pentru ochi poți folosi boabe de piper negru. Ciocurile le poți crea din gogoşari muraţi sau din morcovi. Astfel, ia o bucățică mică de morcov și taie cu ajutorul unui cuțit fin 3 triunghiuri mici pe care să le așezi unul peste altul exact ca și cum ai descrie ciocurile puişorilor de găină din ouăle fierte şi umplute, asta tot peste cremă. Poţi aşeza puişorii pe un platou peste care să pui câteva frunze de salată verde creaţă.

Poftă bună.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Sursă poză-https://www.popsugar.com

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top