Femini.ro

Răsfaţă-ţi pielea cu ulei de măsline!

Întreţinere

Răsfaţă-ţi pielea cu ulei de măsline!

O piele hidratată, fină și cu un aspect tânăr este de departe dezideratul fiecărei femei. Pentru ca acest lucru să fie realizabil, este nevoie de o alimentaţie sănătoasă, de un consum adecvat de lichide, dar și o îngrijire atentă a pielii. Folosirea produselor naturale pentru îngrijirea pielii este cel mai bun lucru, mai ales că acestea nu o agresează așa cum o fac parabenii și restul chimicalelor din multe cosmetice. Uleiul de măsline este și el indicat în îngrijirea pielii și asta datorită antioxidanţilor care întârzie procesul de îmbătrânire. Tot datorită acestui lucru el poate fi folosit atât în ingrijirea pielii corpului, dar și a feţei. În îngrijirea pielii feţei acesta poate fi bifat cu usurinţă pe lista multor măşti. Și nici măcar nu este greu sa te lași unsă cu tot felul de măşti faciale care mai de care mai plăcut mirositoare. Iată câteva măşti care te vor ajuta să fii posesoarea unei pieli fine și hidratate.

ingriire 20

1. Mască cu brânză de vaci, portocale și ulei de măsline

Pentru această mască vei avea nevoie de pulpa de la o portocală, puțină brânză de vaci și o linguriţă de ulei de măsline. Masca nu se mănâncă, deși am fi tentate multe dintre noi să facem asta datorită savorii, ci se întinde pe tenul proaspăt demachiat odată ce am amestecat bine toate ingredientele. Se lasă să acţioneze între 20 și 30 de minute și apoi se înlătură cu apă călduţă.

ulei de masline

2. Mască cu banană, suc de lămâie și ulei de măsline

Pentru această mască ai nevoie de un sfert de banană pasată, o linguriţă de zeamă de lămâie, o linguriţă de ulei de măsline de bună calitate și puțină cremă nutritivă pentru ten. Ingredintele se pasează până la obţinerea unei măşti omogene care se aplică pe tenul curat, timp de 20-30 de minute. După acest timp masca se poate înlătura și se poate utiliza o cremă care să prevină deshidratarea și îmbătrânirea pielii. Masca aceasta se poate folosi oricât de des se dorește.

3, Mască cu ulei de măsline pentru tenul uscat și ridat

Ca să obții o astfel de mască ai nevoie de un ou crud bătut spumă, o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline de cea mai bună calitate. Ingredientele se pasează aşa cum de altfel ai învățat la măștile anterioare. Pasta obţinută se întinde pe tenul curat și se lasă să acţioneze un timp de 20-30 de minute.

4. Mască pentru curăţarea tenului în profunzime

Această mască faciala se recomandă spre îngrijirea tenului gras sau acneic. Se obţine din amestecul unei linguri de ulei de masline, cu puțin suc de castraveţi și pudră de argilă atâta cât să se obțină o pastă omogenă nici prea groasă, nici lichidă. Masca obţinută se ţine pe tenul curat 20-30 de minute, după care se poate înlătura cu apă călduţă. Această mască se poate folosi o dată la două zile.

Alte screte de înfrumuseţare cu ulei de măsline

ulei

Pentru a a conferi vigoare unui ten palid, uscat și obosit, se recomandă compresele cu ulei de măsline aplicate pe pomeţi, frunte și tâmple preț de 5-10 minute, apoi se înlătură.

Uleiul de măsline se poate folosi în masajul pielii corpului, înlocuind cu succes cremele de îngrijire. Poate fi inclus și în rutina de îngrijire a pielii mâinilor și unghiilor.

Tu foloseşti ulei de măsline pentru îngrijirea pielii?

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top