Femini.ro

Reguli pentru o dietă sănătoasă, săracă în carbohidraţi

Fii în formă

Reguli pentru o dietă sănătoasă, săracă în carbohidraţi

În societatea modernă în care trăim astăzi, trebuie să fim extra grijulii cu tot ceea ce alegem să consumăm pe parcursul unei zile şi mai ales dacă dorim să ne ţinem de o dietă sănătoasă.

Nici o regulă nu-ţi va spune că trebuie să elimini pâinea din dieta sănătoasă ci mai degrabă să renunţi la fumat şi vei avea parte de cele mai impresionante rezultate.

Pentru a începe această călătorie alături de noi, haideţi să vedem împreună care sunt regulile esenţiale după care trebuie să ne ghidăm pentru a avea o dietă sănătoasă şi săracă în carbohidraţi.

Alege cărnuri neprocesate fără nitriţi de sodiu

Cărnurile procesate ca şi cârnaţii, pepperoni sau salamul de orice fel ar fi acesta de cele mai multe ori conţine şi chimicale, coloranţi ce sunt cunoscuţi sub numele de nitriţi. Când sunt gătiti, nitriţii de sodiu reacţionează cu aminoacizii din cărnuri iar această transformare este în strânsă legătură cu dezvoltarea de cancer gastrointestinal şi, chiar cu alte tipuri- conform unor studii recent apărute.

Selective focus on the front blueberry

Când vine vorba de lactate, alege organic

Mulţi comercianţi tranzacţionează laptele de vacă gestantă, aşa că produsul va conţine, de cele mai multe ori, un nivel destul de ridicat de estrogen. Pentru a evita această problemă dar şi expunerea la hormonul de creştere a bovinelor, alege produse organice şi limitează consumul, asta dacă-ţi doreşti să urmezi o dietă sănătoasă.

Alimentele fermentate

În absenţa cerealelor ce conţin fibre, cocosul sau iaurtul grecesc, kefir-ul, ridichile fermentate, castraveţii, ceapa, reprezintă un mod uşor şi deosebit de delicios de a obţine cantitatea sănătoasă de probiotic de care pot beneficia intestinele tale. Alimentele fermentate pot fi consumate aşa cum sunt ele sau adăugate în salate, alături de hummus sau salsa.

Nu limita cantitatea de sare

Cu toate că Institutul de Medicină ne recomandă, numaidecât, să limităm consumul de sare la nu mai mult de 2.300 mg pe zi, consumul mediu de sare este de 3.400 mg şi din punctul de vedere a multor specialişti, nivelul este mai mult decât în regulă.

De fapt, se pare că vasta majoritate de oameni care duc un stil de viaţă fără cereale, şi consumă o cantitate moderată de sare- ca şi sarea de mare, sunt de fapt mult mai sănătoşi decât cei care se restricţionează.

Cu toate acestea, însă, minoritatea, ca şi cei ce suferă de vreo boală a rinichilor, prezintă o sensibilitate la sare şi ar trebui să vorbească numaidecât cu medicul specialist cu privire la această problemă.

Foloseşte îndulcitori siguri

Asigură-te că eviţi pe cât posibil îndulcitorii plini cu fructoză ca şi cei cu sirop de porumb, sucroză sau nectar de agave; unele persoane aleg să folosească mierea şi sirop de arţar din cauză că acestea reprezintă surse naturale de zahăr, însă, ambele sunt cât se poate de bogate în fructoză şi ar trebui să fie consumate în cantităţi minime, de vreme ce zahărul se află în strânsă legătură cu obezitatea şi cu un risc mult mai ridicat de afecţiuni metabolice şi cardiovasculare.

Healthy and unhealthy food

 

Continue Reading
You may also like...

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top