Femini.ro

Remedii naturale pentru punctele negre

Întreţinere

Remedii naturale pentru punctele negre

Remedii naturale pentru punctele negre

Punctele negre sunt intestice și câteodată îți dau mari bătăi de cap. Dacă ai şi tu puncte negre și te chinuiesti să scapi de ele, iată 4 remedii naturale și tare eficiente care te vor scăpa de aceste imperfecţiuni. Încearcă-le!

1. Mască cu bicarbonat de sodiu

Bicardonatul de sodiu este o sare cu reale proprietăți antibacteriene. Aceasta este eficientă atât pentru îndepărtarea petelor, mirosurilor din gospodărie, pentru albirea dinţilor, dar și pentru eliminarea punctelor negre de pe ten. Mai exact, particulele fine de bicarbonat de sodiu exfoliază blând pielea, îndepărtează mizeria, impurităţile, sebumul acumulat în pori și astfel sunt eliminate punctele negre. De ce ai nevoie pentru acest remediu natural? Ei bine, ai nevoie de puțină apă plată și puțin bicarbonat de sodiu. Așadar, amestecă puțin bicarbonat de sodiu (o parte) cu puțină apă plată până ce obții o mască omogenă. Masca obţinută folosește-o pentru a-ți masa gentil tenul, după care las-o câteva minute să acţioneze. Îndepărtează apoi masca folosind apă proaspătă. Asigură-te că folosești imediat după un produs de hidratare a pielii adaptat nevoilor acesteia.

2. Scrub cu zahăr

Exfolierea tenului constituie o etapă importantă din cadrul ritualului de îngrijire. Astfel sunt îndepărtate din celulele moarte acumulate pe piele și este stimulată producţia de noi ţesuturi. Pielea își recapătă astfel din strălucire. Poţi să îți menţii sănătatea și frumuseţea tenului folosind săptămânal un scrub homemade din zahăr.

Așadar, amestecă o ceaşcă de zahăr brun (sau alb) cu 4 linguriţe de ulei de jojoba (are un ph asemănător cu cel al pielii) și opţional poți folosi și alte uleiuri esenţiale. Scrubul obținut păstrează-l într-un recipient curat și folosește-l măcar o dată pe săptămână, tenul tău îți va mulțumi din toți porii.

3. Mască din argilă

Un alt remediu natural și eficient în combaterea punctelor negre îl constituie masca cu argilă. Aşadar, amestecă o linguriţă de argilă granule sau bentonită cu puțină apă plată până ce obții o pastă consistentă pe care să o aplici pe tenul curat. Permite-i să acţioneze între 15 și 20 de minute, după care clăteşte bine faţa cu apă și aplică un produs hidratant care să răspundă nevoilor acesteia.

4. Mască cu albuş de ou

Albuşul de ou este foarte bun pentru redarea prospeţimii pielii, pentru a-i conferi un efect de lifting dar și pentru a scăpa de nesuferitele de puncte negre. De ce ai nevoie pentru masca aceasta? De un ou proaspăt de găină și de şerveţele curate. Sparge oul de găină și separă albuşul de gălbenuş. Bate apoi albuşul până ce obții o spumă. Întinde puțin din albuş pe tenul proaspăt demachiat, după care aplică din şerveţele exact pe zonele unde ai punctele negre. După aceasta umezeşte şerveţelele cu puțin albuş de ou, presează uşor și așteaptă până ce se usucă. Îndepărtează apoi şerveţelele și vei vedea că pe acestea rămân punctele negre. Simplu, nu-i așa?

Tu la ce metode apelezi ca să scapi de punctele negre? Împărtăşeşte-ne din sfaturile tale pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Mierea, un panaceu universal

La ce este bun uleiul de măsline

Descoperă cât de sănătos este laptele!

Ce este vaselina cosmetică şi la ce o poţi folosi

3 măşti pentru părul uscat

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top