Femini.ro

Am renunţat la Facebook pentru 7 zile şi iată ce s-a întâmplat!

Carieră şi dezvoltare

Am renunţat la Facebook pentru 7 zile şi iată ce s-a întâmplat!

Cu o seară înainte de marea decizie am intrat atât de des pe Facebook, Instagram şi Tweeter încât telefonul meu a avut nevoie de o resetare generală pentru a-mi recunoaşte din nou amprenta şi mai ales, pentru a merge din nou touchscreen-ul.

În mai puţin de 5 minute telefonul meu şi-a revenit iar mintea mea deja o luase razna gândindu-mă la câte noutăţi cu bebeluşi, cu animale şi cu case am pierdut şi la câte am de dat like-uri.

Am fost atât de nervoasă, încât mi-am dat seama că acesta este momentul în care am nevoie de o pauză, numaidecât!

Am renunţat cu totul la Facebook pentru 7 zile şi iată ce am descoperit:

Am realizat că am mulţi prieteni imaginari

În prima mea dimineaţă mă îndreptăm către sală, când maşina mea a început să se încuie şi descuie în mod automat de una singură, extraordinar de repede de parcă era o scenă a unei crime. După ce am ieşit din maşină, am căutat pe Google pentru un răspuns- aşa cum fac de fiecare dată şi se pare că trebuia doar să închid portiera mai bine- oups!

Având în vedere că de fiecare dată postam pe Facebook orice porcărie făceam, acum nu am mai putut să fac asta şi în schimb a trebuit să-i dau mesaj surorii mele!

Top view portrait of a young girl using smartphone

Am dormit mai bine

Cu siguranţă primul lucru pozitiv pe care l-am observat a fost acesta- poate din cauză că eram plictisită sau am renunţat să mă mai uit la telefon din oră-n oră până adorm, sau pentru că am început să citesc înainte de somn.

Mai puţin furioasă

Este dificil să identifici nivelul de furie în decursul unei zile, însă, subiectiv vorbind, m-am simţit mult mai puţin iritată în timpul săptămânii fără Facebook. Fără un update constant al opiniilor cunoştinţelor mele despre orice subiect existent, am observat că nu mă mai enervez aşa de tare.

Sunt un freelancer aşa că îmi fac singură orele de muncă, însă, în general lucrez de la 9 până la 6. În prima mea zi de când am renunţat am terminat toată munca până la ora 3 şi mă simţeam asemeni unui geniu care a reuşit să adauge mai multe ore la o simplă zi.

Totul s-a schimbat, însă, nimic nu s-a întâmplat

Am anticipat toate aceste beneficii ale lipsei vreme de o săptămână, însă, există şi câteva potenţiale consecinţe: spre exemplu, în meseria pe care o am, nu-mi pot permite să-mi ignor clienţii, personalul, deoarece voi rămâne singură şi numai eu voi citi ceea ce voi scrie.

Deci, nu pot promite încă o linişte ocazională; pe cât de bine şi de fruos a fost să dorm mai bine, să fiu mai puţin nervoasă şi da, să ştiu unde-mi este soţul, mi-a fost dor să mă plâng prietenilor mei virtuali în legătură cu frustrările mele de zi cu zi.

Însă, pot spune că renunţarea la media mi-a amintit ce înseamnă o viaţă reală şi mai ales, cum este să ai anumite limite de bun simţ.

Happy young girl using smartphone outdoors

Continue Reading
You may also like...

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top