Femini.ro

Reţete de chiftele

Să bucătărim!

Reţete de chiftele

Dacă eşti fan chifteluţe, astăzi îţi prezentăm 2 reţete de mâncare pe bază de chiftele pe care trebuie să le încerci.

chiftele

1.Chiftele de carne cu ardei

Timpul de preparare pentru această mâncare de chiftele este de 25 de minute, cel de gătire de 35 de minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de- 2 cepe, 500 de grame de roşii, 2 ardei graşi verzi şi unul roşu, 2 linguri cu ulei, jumătate de cub de supă, sare, piper negru măcinat, o linguriţă de oregano, un căţel de usturoi, 3 linguri de pesmet, o legătură de pătrunjel, 500 de grame de carne tocata de porc, 2 ouă şi jumătate de linguriţă de boia sau paprika dulce.

Mod de preparare pentru chiftelele de carne cu ardei

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se spală roşiile, se opăresc şi se apoi se decojesc. Se îndepărtează de la roşii cotoarele şi semintele, după care se taie în patru. Ardeii se spală, se şterg cu un ştergar curat, apoi se înlătură cotoarele şi seminţele. Se taie apoi ardeii în fâşii. Jumătate din cantitatea de ceapă se prăjeşte în tigaie, în 2 linguri de ulei.  Se adaugă, în tigaie, peste ceapă şi ardeii tocaţi. Se varsă apoi 120 de ml de apă şi cubul condiment pentru supă. Se fierbe mâncarea la foc mic, 5 minute. Se potriveşte gustul mâncării cu piper, sare, oregano şi se adaugă roşiile. Se lasă mâncarea pe foc să fiarbă preţ de 15 minute. Usturoiul se curăţă. Pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt.  Se adaugă o lingură de ulei în tigaie şi se căleşte restul de ceapă. Se adaugă peste aceasta usturoiul. Peste mixul de ceapă şi usturoi se adaugă cel de carne tocata, se mixează cu pătrunjel tocat mărunt, ouăle şi pesmetul. Gustul amestecului pentru chiftele se potriveşte cu sare, piper şi boia dulce. Din amestecul de carne se modelează, cu mâna udă, chiftele de dimensiuni aproape egale. Chiftelele se prăjesc apoi în 3 linguri de ulei, în tigaie, circa 10 minute. Chiftelele se prăjesc în tigaie şi pe o parte şi pe alta până ce se rumenesc, până ce devin aurii, crocante. Restul de pătrunjel se adaugă peste legume. Chiftelele se servesc pe pat de legume.

chiftele3

2.Varză cu mere şi chifteluţe

chiftele5

Timpul de preparare pentru această mâncare de chiftele este de 30 de minute, cel de gătire este de 40 de minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de- o varză de circa 2 kilograme, 2 mere acrişoare, 150 de grame de slănină afumată, 3 linguri cu ulei, 3 cepe, sare, piper măcinat, un praf de zahăr, 600 de grame de carne tocată amestec, 2 căţei de usturoi, o legatură de pătrunjel, 2 ouă, 3 linguri de pesmet, boia iute şi 3-4 linguri cu oţet.

Mod de preparare pentru varza cu mere şi chifteluţe

Varza se curăţă de frunzele uscate, deteriorate şi apoi se toacă în patru şi i se îndepărtează cotorul. Sferturile de varză se taie în fâşii, apoi se spală şi se scurg de zeamă. Se spală merele, se şterg cu un ştergar şi apoi li se scot cotoarele şi se taie în felii. Se înlătură şoricul de pe slănină şi apoi aceasta se taie în cubuleţe mici ce se prăjesc într-o lingură de ulei, la foc mic. Ceapa se curăţă, se mărunteşte şi apoi se prăjeşte alături de şuncă. Se adaugă în mâncare varza şi merele tocate. Se potriveşte gustul mâncării de chiftele cu sare, piper şi zahăr. Se pune apoi un capac la vas şi se lasă ca mâncare de chiftele să fiarbă la foc mic, 40 de minute. Usturoiul se curăţă, se zdrobeşte şi se adaugă în amestecul de carne tocată. Pătrunjelul se spală, se scutură şi apoi se toacă mărunt. Ouăle, jumătate din pătrunjel se adaugă peste mixul de carne. Se potriveşte gustul cu sare, boia şi piper. Se modelează din amestecul de carne chiftele de mărimi egale. Se modelează 20 de chiftele care se prăjesc în 2 linguri de ulei, 10 minute. Restul de pătrunjel păstrat se adaugă peste varză, se potriveşte gustul cu puţin oţet şi se serveşte alături de chifteluţe.

Poftă bună.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top