Femini.ro

Reţete de post simple

Să bucătărim!

Reţete de post simple

Suntem încă în postul Crăciunului şi dacă nu ştii ce să mai găteşti, îţi propunem astăzi două reţete de post simple care se pregătesc uşor şi sunt delicioase.

Reţetă simplă de post– salată colorată de legume

salata colorata

Timpul de preparare este de 40 de minute pentru această reţetă. Pentru 4 porţii ai nevoie de- 2 legături de ridichii, 2 roşii, un dovlecel mic zucchini, 2 ardei graşi roşii, o gulie mică, un sfert de legătură de arpagic, o jumătate de legătură de mărar şi un sfert de pahar de creson. Pentru sos ai nevoie de- o lingură de oţet, 3 linguri de smântână vegetală, o lingură de muştar puţin iute, sare, piper măcinat, 5 linguri de ulei.

Mod de preparare pentru salata colorată de legume

salata 3

Se spală legumele şi se şterg cu un ştergar curat. Se curăţă ridichiile, se taie în rondele subţiri. Roşiile se taie în felii. Se taie capetele dovlecelului, după care acesta se taie în fâşii subţiri.  Ardeii se taie în patru, apoi se scot cotoarele, seminţele şi pereţii interiori, se spală bine cu apă, dupa care se taie în fâşii. Se curăţă gulia, apoi se dă pe răzătoarea mare. Arpagicul se curăţă, mărarul se spală şi se şterge bine cu un ştergar curat. Arpagicul se taie mărunt, frunzele de mărar se toacă, cresonul se mărunţeşte. Legumele şi verdeaţa se amestecă într-un bol. Pentru dressing se amestecă smântâna, oţetul, muştarul şi se adaugă sare şi piper. Se adaugă treptat uleiul, se amestecă mereu cu ajutorul unui tel. Se adaugă sosul peste salată, se lasă aşa 10 minute, după care se poate servi.

Reţeta simplă de post- cartofi picanţi la tigaie

cartofi

Timpul de preparare pentru această reţetă este de 35 de minute. Timpul de gătire este de 30 de minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de- 800 de grame de cartofi, un morcov mare, 2 cepe, 200 de grame de mazăre păstăi, 3 linguri cu ulei, sare, piper măcinat şi o legătură de pătrunjel tocat mărunt.

Mod de preparare pentru cartofii picanţi la tigaie

Morcovul şi cartoful se spală, se curăţă, dupa care se taie în rondele groase de circa 0,5 cm. Ceapa se curăţă şi se taie în rondele. Ardeiul se spală, se şterge cu un ştergar curat, se scot seminţele, cotorul şi pereţii interiori. Acesta se taie în fâşii de 1 cm. Mazărea păstăi se curăţă, se taie în bucăţi scurte.  Rondelele de ceapă se călesc la foc mediu. Se adaugă apoi cartofii, restul legumelor şi  acestea se călesc preţ de 1 minut timp în care se tot amestecă. Se acoperă apoi vasul şi se continuă procesul de fierbere dar la foc mic preţ de 15-20 de minute. În acest timp legumele vor deveni moi, suculente. Se lasă  apoi vasul la foc puternic, fără capac deasupra, preţ de 3-4 minute. Se potriveşte apoi gustul cu sare şi piper, dupa bunul plac. Se ornează mâncarea de post cu pătrunjel tocat, după care se poate servi alături de un bol cu salată proaspătă.

Poftă bună.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top