Femini.ro

Reţete pe bază de somon

Să bucătărim!

Reţete pe bază de somon

Somonul este un tip de peşte gras dar ale cărui grăsimi sunt benefice pentru organism, mai pentru acele persoane care suferă din pricina unui colesterol mărit. Afumat, gătit pe grătar, în cuptor sau servit chiar şi crud în reţete rafinate, nu ai cum să uiţi prea uşor gustul fin al somonului. Ai ocazia să îţi pui talentul gastronomic la încercare şi să găteşti 2 reţete pe bază de somon tare gustoase.

somon medalion

1.Somon cu broccoli la cuptor

Lista de ingrediente pentru reţeta de somon cu broccoli la cuptor este: 250 de grame de paste penne,  300 de grame de brocooli rupt în bucheţele mici, 25 de grame de unt, 25 de grame făină integrală, 600 de ml de lapte, 100 de grame mascarpone, 8 roşii uscate la soare (păstrate în ulei de măsline, scurse  de zeamă şi tăiate mărunt), 2 linguriţe de capere (opţional), 8 file de anşoa (opţional), 10 frunze mari proaspete de busuioc, 4 fileuri de somon fără piele şi 50 de grame de brânză Ceddar matură, dată pe răzătoare. Ingredientele sunt pentru 4 porţii. Timpul de preparare este de 25-35 de minute iar cel de gătire de 30 de minute.

somon cu broccoli 2

Mod de preparare pentru reţeta de somon cu broccoli la cuptor

Se preîncălzeşte cuptorul la temperatura de 190 de grade Celsius. Se pregăteşte din timp o tavă pentru cuptor adâncă de 5 cm cu dimensiunile de 20 de centrimetri pe 30.

Între timp se fierb pastele. În momentul în care apa clocoteşte se adaugă pastele care se lasă să fiarbă preţ de 6 minute. În apa în fierb se adaugă şi sare. Se pun la fiert bucheţelele de broccoli pentru cel puţin 4 minute sau până când devin moi. După acest timp se scot şi se scurg de apă. Între timp se scot pastele din vas şi se pune pe foc o tigaie în care se adaugă făina, laptele, untul şi se amestecă până la omogenizare. Se amestecă ocazional până ce se obţine un sos cremos, cu textură groasă. Se ia apoi vasul de pe foc şi se încorporează mascarpone, roşiile uscate la soare, caperele, anşoa, busuiocul şi pennele scurse de apă. Peste toate acestea se adaugă broccoli. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Fileurile de somon se secţionează pe jumătate şi se pun în vasul pentru cuptor. Peste se aşază amestecul de broccoli şi paste. Pe deasupra se adaugă branza Ceddar dată pe răzătoare. Mâncarea se introduce apoi în cuptor unde va sta preţ de 30 de minute sau până când se rumeneşte.

2.Burgeri din somon

Lista de ingrediente: 4 bucăţi de file de somon fără oase şi piele de 550 de grame tăiate în bucăţi groase. 2 linguriţe de curry, un pic de ghimbir dat pe răzătoare, o linguriţă de sos de soia, o mână de coriandru, jumătate se toacă mărunt, frunzele se culeg, o linguriţă de ulei vegetal, bucăţi de lămâie, 2 morcovi, un castravete mic sau o jumătate de castravete mare, 2 linguriţe de oţet din vin alb, o linguriţă de zahăr fin, pudră. Ingredientele sunt pentru 4 porţii. Timpul de preparare este de  20 de minute iar cel de gătire 10 de minute.

somon

Mod de preparare pentru reţeta de burgeri din somon

Se pune somonul într-un blender împreună cu ghimbirul, curry, sosul de soia şi coriandrul tocat. Se pasează până la omogenizare. Mixtura obţinută se modelează în 4 bucăţi egale ca pentru burgeri.

Între timp se pune uleiul la încins, se prăjesc burgerii din somon preţ de 4-5 minute pe fiecare parte.După aceasta se spală morcovii şi castravetele şi se dau pe o răzătoare măruntă sau se curăţă cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit, apoi legumele se amestecă cu oţetul, zahărul şi cu restul de frunze de coriandru tocate. Salata se serveşte pe 4 farfurii alături de orez gătit şi burgeri din somon. Poftă bună!

Tu cum găteşti peştele?

Dacă ţi-au plăcut reţetele, nu uita să ne dai like pe pagina de Facebook ne găseşti şi acolo!

 

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top