Femini.ro

Rude enervante? Iată cum le faci faţă!

Eşti mămică...

Rude enervante? Iată cum le faci faţă!

Rudele enervante sunt o certitudine în viaţă, cu toate că stadiile de enervare sunt destul de diferite. Să faci faţă unei asemenea persoane, înseamnă, în primul rând să înţelegi că nu trebuie să o crezi, să reacţionezi în faţa ei, să fii de acord cu ea deoarece vei deveni mai frustrate şi mai stresată de situaţie.

Chiar dacă nu-ţi doreşti, vor fi destule daţi când vei intra în contact cu ele şi trebuie să ştii diverse metode prin care le poţi face faţă. Nu toate sunt general valabile, aşa că trebuie să le experimentezi, să vezi care merg în cazul tău.

Evită să le fii în preajmă

Dacă sunt câteva rude ce de fiecare dată găsesc câte o modalitate de a te călca pe nervi, cel mai bine ar fi să eviţi pe cât posibil să te afli în jurul lor. Dacă nu poţi face lucrul ăsta în totalitate, încearcă să petreceţi foarte puţin timp pentru a nu le oferi prea multe ocazii să te enerveze.

O conversaţie minimă este recomandată!

Fă ceva de unul singur

Activităţile de unul singur, pot crea un perete în jurul tău ce îi va ţine departe. Mergi în bucătărie sau în dormitor, doar pentru a scăpa de o situaţie stânjenitoare sau poartă căşti, citeşte o carte deoarece astfel nu vor avea cum să te deranjeze cu nişte conversaţii stupide.

Image of young African man reading news in the morning

Apelează la un prieten

Dacă trebuie neapărat să ieşi în oraş sau să participi la un eveniment cu rude enervante asigură-te că ai alături de tine un prieten atât de energic şi bine dispus ce va reuşi să se înţeleagă cu toată lumea. Acesta trebuie pus în temă de la început, pentru a şti cu ce are de-a face.

Dacă trebuie, vorbeşte!

Trage adânc aer în piept şi aşteaptă puţin înainte de a le răspunde, deoarece în unele cazuri interlocutorul va trece de la un subiect la altul cât ai zice “peşte”, mai ales dacă nu-l interesează părerea ta.

Acordă-ţi timp pentru a te calma şi pentru a găsi răspunsul potrivit- nu vrei să porneşti o discuţie plină de nervi pe care mai târziu să o regreţi.

Las-o baltă şi treci peste

Dacă încerci să-ţi exprimi punctul de vedere cu calm, dacă repeţi în faţa lor ce acuze te-au deranjat şi dacă nimic din toate cele încercate nu dau roade, cel mai bine ar fi să abandonezi discuţia ce oricum nu ajunge la nici o finalitate şi să pleci.

Să nu răspunzi este tot un răspuns.

Portrait of young man enjoying the procedure of massage

Acceptă că te enervează

Să accepţi un asemenea fapt nu este tocmai un lucru uşor însă sunt anumite lucruri micuţe pe care le poţi face pentru a depăşi acest moment: petrece câte puţin timp cu ei fie în fiecare zi, fie de 2-3 ori pe săptămână, încearcă să nu-i schimbi şi iubeşte-le modul ciudat şi personalitatea aiurită ce te dă peste cap- asta îi face unici şi nu în ultimul timp fă pace cu tine şi acceptă-te aşa cum eşti, cu bune cu rele, când eşti iritat, nervos, supărat şi focusează-te pe ceea ce doreşti să fii- o persoană mult mai bună şi mai inteligentă, capabilă să ierte şi să privească per ansamblu, în perspectivă.

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top