Femini.ro

Salată de boeuf

Să bucătărim!

Salată de boeuf

Salată de boeuf

Lista de ingrediente: un kilogram de carne de vită, 6-7 cartofi de mărime medie, 7 morcovi de dimensiune medie, o lingură de muştar de bună calitate, 7 castraveciori acri ( din saramură, nu din oţet) de dimensiune medie, 500 de ml de ulei, 4 ouă, un gogoşar murat, sare și piper.

Mod de preparare pentru reţeta de salată de boeuf

Prima dată se spală cartofii și se pun la fiert, în coajă. Între timp se spală morcovii, se curăţă și se pun la fiert într-un alt vas. Castraveţii muraţi se curăţă de coajă și se toacă în cubuleţe mici.

Se ia apoi un vas cu apă, se plasează pe flacăra aragazului și se adaugă 3 ouă proaspete de la găină. Ouăle se lasă la fiert circa 15 minute, iar legumele cam 30 de minute. După ce legumele s-au fiert, se curăţă coaja cartofilor se toacă în cubuleţe mici. Se trece apoi la morcovi care se secţionează pe lungime și apoi pe lăţime, tăindu-se în cubuleţe mici. Se amestecă apoi castraveţii cu morcovii, cartofii, piperul și cu sarea. Separat, ouăle fierte se curăţă de coajă și se scot cu grijă gălbenuşurile. Albuşurile se toacă mărunt, mai exact în cubuleţe și se amestecă cu mixtul de legume fierte obținut anterior. Carnea de vită se spală cu apă rece, se scurge și se pune la fiert, iar când este perfect gătită se scoate, se pune pe un platou, se taie în cubuleţe mici și se adaugă peste legumele fierte. Separat, într-un vas se adaugă 3 gălbenuşuri fierte, o lingură de muştar și un gălbenuş crud. Se amestecă bine ingredientele și apoi se picură puțin câte puțin din ulei vreme (dar nu tot timpul) în care amesteci cu telul. Se freacă bine ingredientele până ce obții o maioneză cremoasă. Din maioneza obţinută se păstrează 3-4 linguri pentru a crea decorul pentru salată, iar restul se încorporează în aceasta.

Între timp se toacă cubuleţe gogoşarul murat și se dă deoparte. Salata de bouef se amestecă bine, se pune pe un platou și cu ajutorul unei spatule se nivelează pentru a avea o formă sau se poate pune într-un bol sau castron. Se folosește apoi o seringă pentru ornarea prăjiturilor care se umple cu restul de maioneză și se decorează pe deasupra salata de bouef. Se pot desena diverse figuri sau se pot scrie urări de la mulți pentru noul an. Se adaugă apoi bucăţelele de gogoşar murat și se plasează salata în frigider unde va sta până în momentul servirii.

Platoul cu salata de bouef se poate orna cu frunze de salată verde, andive sau legume murate (bucheţele de conopidă, gogoşar, castraveciori etc).

Ce poți face cu restul de maioneză

Dacă ai pregătit prea multă maioneză pentru această reţetă, nu-i nimic. Poţi folosi restul de maioneză ca să pregătești niște aperitive delicioase pentru Revelion, mai exact ouă umple. O poți întinde pe pâine, o poți folosi la prepararea de salată din rădăcinoase, așa cum este cea din ţelină, morcov și măr. De asemenea, poți folosi maioneza la o porție de cartofi prăjiţi.

Ce faci dacă ți s-a tăiat maioneza

Important este să folosești gălbenuşuri fierte tari și să adaugi imediat peste ele o lingură de muştar, după care să amesteci și apoi să adaugi foarte puțin ulei, nu mult pentru că astfel riști să tai maioneza. Uleiul adăugat prea mult îți poate strica maioneza. De asemenea, important este să amesteci frecvent și într-un singur sens. Trebuie să obții la final o maioneză  consistentă. Dacă în schimb maioneza s-a tăiat, mai adaugă o lingură de muştar și continuă să amesteci până ce se leagă. Dacă nici așa nu poți repara maioneza, mai adaugă un gălbenuş de ou, continuă să amesteci și să adaugi puțin ulei, nu mult.

Poftă bună.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top