Femini.ro

Salata verde, o minune a naturii

Nutriţie

Salata verde, o minune a naturii

Primăvara ne invită la un adevărat ospăţ culinar cu legume proaspete sau cu frunze verzi. Este sezonul în care parcă şi organismul nostru simte nevoia să schimbe farfuriile cu produse din carne cu altele light. Este perioada propice în care ne putem înscrie pentru un regim de detoxifiere bazat pe legume cu frunze verzi. Tronează pe rafturile din magazine şi pieţe, fiind chiar o vedetă a sezonului mult de aşteptat de toţi. Dacă nu ştii la cine ne referim, îţi spunem că astăzi discutăm despre salata verde şi ale sale beneficii.

salata verde 3

O masă uşoară, bogată în nutrienţi

Dacă nu ai timp să pregăteşti un meniu complicat, poţi găti rapid o salată verde care este şi sănătoasă. O să rămâi mirată, dar salata verde îţi poate trata şi problemele de somn pe care nu le vindeci cu suplimentele nutritive de pe piaţă. Bogată în calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, tiamină, riboflavonoină, niacină, acid folic, vitamina K, B 6, C, A şi E, salata verde este un adevărat cocktail de nutrienţi pe care nu trebuie să îl refuzi. Include cât mai des pe listele meniului salată verde şi ai să te bucuri de o sănătate optimă. Nivelul tău de energie creşte, scazi riscul de anemie graţie aportului de fier, îţi echilibrezi balanţa de nutrienţi, te simţi sănătoasă, în formă, piezi kilograme în talie şi asta te va bucura maxim. Aportul ridicat de apă şi nutrienţii esenţiali te vor ajuta să ai şi o piele sănătoasă, fără imperfecţiuni. Dar nu este tot. Aportul de fibre şi de apă te vor scăpa de retenţia de apă, de toxinele şi resturile de mâncare. Corpul tău se detoxifică şi te vei simţi mult mai bine. Şi dacă traversezi o perioadă solicitantă şi nu ai timp să îţi stabileşti cu atenţie meniuri sănătoase, consumă o salată verde şi vei beneficia de nutrienţii de care are nevoie corpul tău. Ca să nu mai spunem ca previi astfel cancerul, scazi nivelul de colesterol, îţi protejezi celule nervoase, ţii sub control anxietatea, scazi nivelul de inflamare şi te bucuri de o doză zdravănă de antioxidanţi.

salata verde 4

Combate anxietatea

Cu proprietăţi calmante observate de-a lungul vremii şi susţinute cu teste recent efectuate, salate verde este un aliment-medicament în lupta cu anxietatea.

Luptă cu cancerul la sân

Bogată în antioxidanţi puternici, salata verde ajută bariera de protecţie a organismului în lupta cu radicalii liberi. S-a dovedit că extractul din frunze de salată verde controlează anumite tipuri de cancer. S-a arătat în urma unui studiu efectuat pe pacienţi cu leucemie şi cancer la sân că extractul de frunze din salata verde poate ţine boala sub control.

Poţia de sănătate din farfurie

100 de grame de salată verde conţin 5% din necesarul zilnic de fibre, 3 % din necesarul zilnic de proteine, 1% din necesarul de carbohidraţi, 1% din necesarul de calorii, 217% din necesarul de vitamina K, 148 % din necesarul de vitamina A, 30% din necesarul de vitamina C, 10% din ncesarul zilnic de acid folic, 13% din necesarul de magneziu, 6% din necesarul de potasiu, 5% din necsearul de fier şi 4% din necesarul de calciu pentru o zi întreagă. Salata verde grăbeşte absorbţia de calciu în oase prin aportul de vitamina K, întăreşte oasele şi  scade riscul de fracturi. Îmbunătăteşte metabolismul. Reduce riscul de diabet, scade riscul de hipertensiune şi alte boli cardiace grave, deţine proprietăţi anti-inflamatorii şi astrigente şi tratează oscilaţiile de comportament la copii şi adulţi.

Cum poate fi servită salata

salata verde 5

Salata verde trebuie musai să fie proaspătă, fără pete şi fără frunze decolorate. Pământul şi redizurile acumulate se îndepărtează cu multă apă rece. Se poate consuma sub formă de ciorbă, se poate servi sub formă de salate cu legume amestecate sau carne de pui şi putin dressing fără prea multe grăsimi, dar se poate folosi şi pentru prepararea de sandvişuri gustoase şi sănătoase pentru prichindei.

Tu ce găteşti cu salată verde?

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top