Femini.ro

Sânge- şi totuşi, nu eşti la menstruaţie

Eşti mămică...

Sânge- şi totuşi, nu eşti la menstruaţie

Nu este nimic mai îngrijorător decât să vezi sânge pe chiloţii tăi într-o dimineaţă când eşti mai mult decât sigură că nu este acea perioadă a lunii. Şi, din nefericire, fără să mergi la ginecolog, vei începe să te îngrijorezi şi să cauţi simptomele pe internet.

Dacă observi sânge, în mod neregulat, trebuie să ştii că unul din factorii prezentaţi mai jos poate fi de vină şi, numaidecât, vei dori să mergi la un medic să-ţi spună ce se întâmplă acolo jos.

Eşti însărcinată

“American Pregnancy Association” sugerează faptul că mai bine de 20% dintre femeile însărcinate sângerează în primele 12 săptămâni. Din cauza aceasta, dacă vezi sânge, medicul îţi va spune că ai un bebeluş ce este pe punctul de a se dezvolta, explică specialiştii, iar asta se întâmplă datorită piederii normale a ciclului menstrual.

Mature gynecologist looking at camera while examining the belly of a pregnant young woman

Dă vina pe medicamente

Iei un anticoagulant? În mod tipic, orice fel de acest medicament poate cauza menstruaţii mai dificile, mai cantitative şi sângerări între acestea, explică ginecologii. Suplimentele ca şi ginkgo biloba deasemeni prezintă aceste proprietăţi şi pot afecta flow-ul normal.

Bineînţeles, chiar şi anumite tipuri de anticoncepţionale ce conţin progestin şi estrogen ar putea fi de vină, notează aceştia în continuare. Aşa că, dacă tocmai ai început o reţeta nouă şi observi aceste simptome, menţionează-i asta medicului tău.

Suferi de o boală cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexualã pot fi cât se poate de dificil de identificat, în mare parte din cauză că, chiar dacă suferi de una, probabil nu vei şti din cauza lipsei de simptome.

Dacă începi să vezi sânge după sex, gonoreea sau chlamydia ar putea fi de vină din cauză că acestea produc inflamaţii la nivelul cervixului, cauzând sângerare.

Ceva este în neregulă cu tiroida

Bineînţeles că mistica tiroidă ar putea avea ceva de-a face cu sângerarea vaginală; dacă observi pete de sânge, medicii şi-ar putea face griji despre proasta funcţionare a tiroidei, explică specialiştii. Din ce cauză? Din cauza funcţionarii improprii se poate afecta sistemul pituitar ce duce în cele din urmă la o cascadă de efecte asupra hormonilor pe care îi avem, iar, în unele cazuri, aceştia cauzează sângerări.

O partidă mult prea dură

Da, câteodată până şi sexul te poate face să sângerezi. De obicei, asta din cauză că totul se întâmplă mult prea spontan iar tu nu erai destul de umedă. Rezultatul? O mică rupere la deschiderea vaginului tău. Presupunând că această ruptură nu cauzează mult prea mult discomfort, îşi va reveni de la sine şi nu vei avea nevoie de un medic să coasã locul.

Însă, îţi recomandăm ca data viitoare să iei lucrurile mai uşor- mult mai uşor.

Sindromul polichistic ovarian

Acest sindrom este categorizat că dezvoltându-se din cauza hormonului masculin, testosteron şi da, poate cauza deosebit de multe probleme, ba chiar şi sângerare între ciclurile menstruale normale. Testosteronul poate preveni estrogenul din a se comporta în mod normal, natural. Unele dintre cele mai importante simptome sunt: menstruaţii lungi şi grele cantitativ, lipsa acestora o lungă perioadă de vreme.

Portrait of tired woman standing over black background

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top