Femini.ro

Şcoala la domiciliu (homeschooling)- ce trebuie să ştii?

Despre şi pentru pitici

Şcoala la domiciliu (homeschooling)- ce trebuie să ştii?

 

Poate eşti într-un total dezacord cu noile standarde ale şcolii copilului tău sau poate ai experimentat câteva lucruri destul de dezamăgitoare cu staff-ul, poate eşti doar obosită şi plictisită de aceleaşi probleme în fiecare an şi din această cauză ai ales şcoala la domiciliu- un concept destul de nou la noi în ţară.

În anumite momente ale vieţii, sunt sigură că fiecare părinte a luat în considerare şcoala la domiciliu însă adevărul despre această idee este că s-au înspăimântat cu totul la gândul că cei mici ar fi acasă 24/7.

De unde să încep? În primul rând îţi voi spune că nu eşti singură, deoarece şcoala la domiciliu a început să fie o idee destul de apreciată şi luată în serios.

O perspectivă clară asupra acestui concept

Acesta este motivul principal pentru care părinţii dau greş sau au senzaţia că o fac şi anume: lipsa unei perspective corecte a acestei noţiuni de şcoală la domiciliu. Frumuseţea acesteia este că poţi alege ce funcţionează cel mai bine pentru tine şi familia ta.

Este adevărat că majoritatea copiilor prezintă performanţe mult mai bune dimineaţa, însă, dacă nu este cazul şi copilului tău, atunci mergi după instinct! Cine-ţi va spune că greşeşti? Asta înseamnă să-ţi faci un program în aşa fel încât toţi cei din casă, inclusiv tu, să fie mulţumiţi.

Young girl writing in her journal while sitting at a large window.

Fă-ţi prieteni alţi părinţi care abordează aceleaşi idei ca şi tine

Veţi ajunge să vă împărtăşiţi una alteia foarte multe critici deoarece nu toată lumea este de acord cu şcoala la domiciliu- aşa cum am auzit şi am văzut şi în media. Din nou, axează-te pe instinctele tale!

Poate vei avea tendinţa la început să te lipseşti de toată lumea, însă, înainte de a te descuraja, amineşte-ţi că nu depinde de tine să reinventezi roata. Sunt foarte multe oportunităţi şi chiar poţi învăţa diferite diferenţe dintre şcolile normale, cele virtuale, cele de acasă şi tot felul de programe.

Fă un program şi ţine-te de el

Un program nu este bun numai pentru echilibru între muncă şi viaţa personală, ci mai degrabă este ceva ce fiecare părinte ce şcoleşte acasă are nevoie pentru a avea succes în educarea copilului său.

Poţi face toate sarcinile ce ţin de casă dimineaţa şi după amiază să te ocupi de copil, spre exemplu, sau invers.

Regula numărul 1 când vine vorba de şcoala la domiciliu este să te asiguri că micuţul tău ştie de un program şi un plan bine stabilit.

Concentrează-te pe matematică, română şi limbi străine

Lunea poţi face numai matematică, week-end-urile sunt perfecte pentru ştiinţe, arte şi proiecte de muzică aşa că poţi merge şi la festivaluri şi muzee. Miercurea poţi face română şi limbi străine marţi şi joi, spre exemplu.

Pentru a avea succes, atât tu cât şi copilul tău, trebuie să te asiguri că acesta are timpul necesar să absoarbă toate informaţiile, să-şi plănuiască temele, să le facă dar să aibă şi pauze. Mai mult decât atât, încearcă să realizezi că atenţia lui este limitată din cauza imaturităţii sau interesului aşa că, asigură-te că ai parte de cele mai bune tactici şi tehnici.

Childhood, laptop, learning and playing

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top