Femini.ro

Secrete pentru un ten impecabil

Modă şi Frumuseţe

Secrete pentru un ten impecabil

Secrete pentru un ten impecabil

Tenul vorbește adesea despre noi. Când este brăzdat de imperfecţiuni ne pârăşte că nu am avut multă grijă de el abordând un stil de viață haotic, iar când nici sub lupă nu zăreşti vreo imperfecţiune, mai, mai că nu ai refuza laudele pentru eforturile depuse. Frumusețea tenului necesită o întreţinere permanentă, iar pentru asta vrem să îți prezentăm astăzi 5 secrete.

1. Protecţia solară

Foarte multe dintre noi neglijează importanța produselor cu factor de protecție solară, însă aceasta este o greșeală majoră. Produsele cu spf sunt foarte importante pentru că acestea ecranează tenul de razelor solare și blochează astfel acțiunea nefastă a acestora. Astfel, tenul nu mai prezintă riscul de a fi ars de soare, de a dezvolta pete de pigmentaţie sau de a face cancer. Folosirea zilnică a produselor care prezintă factor de protecție solară reprezintă o primă regulă în prevenirea semnelor îmbătrânirii premature, asta pentru că odată apărute aceste semne cu greu mai sunt înlăturate de pe ten.

2. Hidratarea de zi cu zi

Hidratarea este un pas important în dobândirea unei pieli frumoase și sănătoase. Hidratează pielea zi de zi și ai să vezi cu ochii tăi cum radiază de frumusețe. Mai trebuie să știi că hidratarea începe din interior, așa că îți poți ajuta pielea consumând 2 litri de lichide pe zi. Și dacă încă te mai întrebi de ce este atât de important să consumi lichide și să foloseşti cremă hidratantă, trebuie să știi că deshidratarea poate duce la apariţia ridurilor și umbrirea frumuseţii pielii.

3. Exfolierea

Pielea are capacitatea de a se regenera, însă merită şi un suport. Îți poți ajuta pielea să se regenereze dacă o exfoliezi săptămânal cu astfel de produse. Le poți cumpăra din comerţ sau ți le poți prepara chiar la tine acasă din ingrediente naturale, de exemplu, zahăr brun și ulei de măsline sau zahăr brun combinat cu miere. De ce mai este exfolierea atât de importantă? Pentru că înlătură celulele moarte stocate la nivelul pielii și ajută astfel la absorbţia produsului hidratant folosit. Pielea devine mai luminoasă, mai curată și tot așa reușești să previi punctele negre, dar și să scapi de ele.

4. Tratează afecțiunile dermatologice

Dacă observi la un moment dat pete roşii pe ten sau pustule, este important să te adresezi direct unui dermatolog care să îți recomande tratamentul corect pentru afecţiunea pe care o prezinți. Fie că este rozacee, fie că este acnee, tenul nu își poate reveni de unul singur, așa că trebuie să acţionezi.

5. Îngrijirea săptămânală

De mare ajutor în menţinerea frumuseţii și sănătății tenului sunt măștile faciale. Aceste produse sunt poate cele mai iubite de femei. De ce? Pentru că reușesc ceea ce nu pot face alte produse cosmetice, și anume te scapă numaidecât de vreun coş, dacă ai, îți revigorează tenul mai ceva ca o ploaie de vară și câte și mai câte. Esenţial este totuși să identifici tipul de ten pe care îl ai și să alegi exact măștile de care ai realmente nevoie. De exemplu, dacă ai un ten seboreic, vei alege măşti pe bază de nămol sau argilă care să îl matifieze, să absoarbă excesul de sebum și să prevină formarea imperfecţiunilor, În schimb dacă ai un ten uscat, folosește măşti pe bază de uleiuri nutritive care să îl hidrateze și să hranească în profunzime redându-i astfel frumusețea.

More in Modă şi Frumuseţe

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top