Femini.ro

Sfaturi pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă

Întreţinere

Sfaturi pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă

Sfaturi pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă

Iarna părul tău are nevoie de mai multă îngrijire. Frigul, unele substanţe chimice sau dispozitive la care este supus îl agresează. Ce să faci totuși ca să ai un păr sănătos și frumos chiar și iarna? Iată câteva reguli importante.

1. Evită uscarea părului cu feonul

Deși constituie o alternativă rapidă pentru uscarea părului, feonul rămâne o alegere nu tocmai fericită. Aerul cald propulsat de feon usucă excesiv firul de păr și astfel crește tendinţa de a se rupe, de a se deteriora. Pe de de altă parte, nici placa de întins părul nu este o alegere tocmai inspirată pentru că și aceasta îl arde. Astfel, ușor, ușor calitatea părului are mult de suferit. Părul suferă iar asta se și vede, așadar evită să folosești feonul sau placa de îndreptat.

2. Nu-ți ţine părul în prosop

O metodă de a-ți usca părul constă în purtarea unui turban făcut dintr-un prosop de baie. Astfel, părul strâns stă în prosop până la uscare, dar este greșit aşa, deși câteodată făcem această gafă. De ce asta? Ţinerea podoabei capilare prea mult timp în prosop duce la uscarea excesivă a acesteia. Ce poți să faci în schimb? Să îți tamponezi ușor părul cu ajutorul unui prosop moale și apoi să îl lași liber pentru a favoriza uscarea.

3. Investeşte într-un şampon bun

Foarte important pentru sănătatea și frumusețea părului este și şamponul. Un şampon cu silicon sau care abundă în chimicale nu poate să îi facă decât rău părului. Alege, așadar, un şampon din ingrediente naturale care să îngrijească delicat podoaba capilară fără să o agreseze.

4. Oferă-i părului tău mai multă îngrijire

În acest sezon părul tău are nevoie de mai multă atenție. Cere hidratare, dar și hrănire. Poţi să îi suplineşti nevoile dacă îți prepari o dată pe săptămână o mască din ingrediente nutritive, de exemplu, ulei de ricin, ulei de măsline, ulei din sâmburi de migdale, ulei de argan etc.

5. Adoptă o alimentaţie sănătoasă pentru a-i oferi părului tău toți nutrienţii necesari

În această perioadă alimentaţia nu trebuie neglijată, căci tot ce mănânci se reflectă în sănătatea părului. Ca să ai un păr frumos și sănătos trebuie să adopţi o alimentaţie cât mai sănătoasă și diversificată. Așadar, ca să îmbunătăţeşti calitatea firului de păr mănâncă alimente cu biotină (vitamina F): banane, fasole, ouă, somon, arahide, conopidă etc. Dacă vrei în schimb ca părul tău să aibă un luciu natural, adaugă în meniu alimente bogate în acizi graşi nesaturaţi omega 3, adică ouă, ulei de in, somon, sardine, ton, nuci etc. De asemenea, pentru un păr cu aspect sănătos trebuie să introduci în dietă alimente care conţin zinc, adică fasole verde, vită, stridii etc.

Pentru un scalp și păr sănătos mai ai nevoie și de alimente cu vitamina A. Pe aceasta o găsești în: morcov, dovleac, spanac, cartofi dulci, gălbenuş de ou etc. Iar la toate acestea se adaugă un consum de alimente bogate în proteine, adică exact substanţele din care este compus firul de păr. Ca să ajuți structura firului de păr, consumă pui, ouă, lactate, soia, cereale integrale, vită slabă, nuci etc.

Tu ce faci iarna ca să ai un păr frumos și sănătos? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top