Femini.ro

Simptome de cancer ce majoritatea le ignoră

Sănătate

Simptome de cancer ce majoritatea le ignoră

 

Înainte de a spune că acea tuse persistentă este doar o altă parte neplăcută a sezonului de răceală, poate ar fi cazul să-i ceri medicului să acorde mai multă atenţie.

Se pare că, mai mult de jumătate dintre adulţi au experimentat anumite simptome ce ar duce cu gândul expres la cancer şi doar 2% le-au luat în seamă.

Aşa că, ne-am gândit că este momentul să acordăm mai multă atenţie acestor simptome ce ar putea însemna cancer şi să vedem ce spun specialiştii; când să ne facem griji, când să cerem a doua părere şi când să trecem cu vederea.

Tuse persistentă

De vreme ce să tuşeşti din când în când este perfect normal şi nu trebuie să fii paranoia, o cacofonie consistentă sau o tuse acompaniată de sânge este în mod clar o cauză pentru care trebuie să mergi la specialist. Majoritatea tuselor nu înseamnă cancer, spun specialiştii, însă, o tuse persistentă trebuie evaluată.

Medicul îţi poate recomanda o ecografie la piept pentru a scoate cancerul la plămâni din calcul.

Portrait of a fitness woman with stomach pain over gray background

Schimbări persistente la nivelul intestinelor

Când observi foarte multe schimbări în acest punct de vedere, fie de este vorba de forma şi mărimea scaunului sau de momentele în care mergi la toaletă, trebuie să ştii că aceste simptome pot fi un semn de cancer de colon.

Da, acum este momentul în care trebuie să mergi neapărat la medic, să-ţi programezi o colonoscopie şi să vezi dacă este întradevăr vreo masă.

Schimbări persistente la nivelul vezicii

Dacă observi sânge în urină, acesta poate reprezenta un indicativ pentru cancer la rinichi sau la vezică- însă, mult mai comun, se pare că aceste simptome pot duce la o infecţie urinară. Fă-ţi testele pentru infecţie în primul rând, după care caută alte opţiuni de tratamente.

Durere persistentă inexplicabilă

Majoritatea durerilor nu înseamnă neapărat cancer, însă, o durere persistentă trebuie neapărat verificată, explică specialiştii. Dacă ai dureri de cap persistente, spre exemplu, probabil nu ai tumoare la creier, şi nici măcar nu ar trebui să gândeşti atât de departe, însă, în mod clar este ceva căruia trebuie să-i acorzi atenţie.

Durerea persistentă în piept poate fi un semn al cancerului la plămâni de vreme ce durerea la nivelul abdomenului poate însemna cancer ovarian.

Schimbarea unei aluniţe

De vreme ce nu toate sunt indicativele unui melanom, dacă observi un nou semn pe piele sau unul s-a schimbat în vreun fel, trebuie să-i aduci la cunoştinţă numaidecât dermatologului tău deoarece acesta îţi poate sugera mai multe teste pentru cancer de piele.

Sângerare neaşteptată

Sângerare vaginală- înafara ciclului menstrual normal- ar putea fi un semn timpuriu de cancer cervical, de vreme ce sângerările la nivelul rectului ar putea indica, sau nu, cancer la colon, explică specialiştii.

Pierderi subite de greutate

Ca şi adulţi, încercăm foarte greu să pierdem kilogramele în plus; dar, dacă greutatea noastră scade dramatic fără a depune vreun fel de efort, atunci aceasta ar trebui să reprezinte grija noastră numărul 1 deoarece poate indica o serioasă problemă de sănătate. Una dintre acestea poate fi o tumoare.

Female practitioners examining the patient looking for the source of pain

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top