Femini.ro

Soluții pentru a avea buze frumoase și sănătoase chiar și pe timp de iarnă

Întreţinere

Soluții pentru a avea buze frumoase și sănătoase chiar și pe timp de iarnă

Soluții pentru a avea buze frumoase și sănătoase chiar și pe timp de iarnă

Buzele frumoase cu greu pot fi trecute cu vederea. Numai că frumusețea acestora cere și îngrijire pe măsură, mai ales pe timp de iarnă când vremea rece le agresează. Ce să faci ca să ai și iarna buze frumoase și sănătoase? Vezi mai jos.

Exfoliază delicat buzele

O primă condiţie pentru frumusețea buzelor o constituie hidratarea acestora, doar că acest lucru devine imposibil atunci când se acumulează celule moarte. Toate aceste celule moarte nu fac decât să îngreuneze pătrunderea produsul hidratant în straturile profunde ale pielii, așa se face că degeaba hidratezi pielea dacă nu o și exfoliezi. Pentru asta poți folosi produse destinate exfolierii buzelor ori îți poți prepara un scrub chiar la tine acasă. Tot ce îți trebuie pentru formula unui scrub homemade este mierea naturală de albine și zahărul brun din trestie. Astfel, amestecă puțină miere naturală de albine cu zahăr brun, apoi freacă ușor buzele cu acest scrub exact ca și cum ai efectua un mic masaj, după care şterge-le cu un prosop sau şervet și ai să vezi efectul. Buzele par mai hidratate și moi. De asemenea, dacă obții o cantitate apreciabilă de scrub, îl poți păstra într-un recipient curat și îl poţi folosi pentru alte zone ale corpului, de exemplu, mâini, coate, ten etc.

O altă variantă pentru a-ți exfolia buzele constă în folosirea periuţei de dinți. Atenție! Nu este vorba de folosirea periuţei obișnuite de dinți și care poate ar trebui aruncată pentru că a strâns bacterii, ci de una nouă special pentru acest lucru. Așadar, freacă ușor buzele cu perii periuţei și apoi ai să vezi că acestea devin catifelate.

Fă-le din când în când un mic tratament de întreţinere

Întreţinerea buzelor ar trebui să se facă permanent. Numai astfel te poți bucura de niște buze frumoase și sănătoase. O metodă ieftină dar eficientă pentru menţinerea frumuseţii buzelor o constituie utilizarea mierii de albine. Aceasta este o sursă de vitamine numai bune pentru piele. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțină miere naturală de albine direct pe buze (fară machiaj) și să masezi ușor. Substanţele cu rol hidratant, cicatrizant și antiseptic din miere oferă pielii buzelor un tratament de întreţinere și prevenire a eventualelor probleme cauzate de factorii externi nocivi (vânt, frig, soare, căldura din casă, unele condimente etc).

Folosește zilnic un produs de hidratare

Vântul, frigul crunt al iernii, razele soarelui, dar și căldura exagerată din cămin pot afecta buzele. La toate acestea se mai adaugă și prostul obicei de a linge buzele, dar și de a mânca picant. Totuși, nimic nu se compară cu agresiunea factorilor externi şi de aceea îngrijirea trebuie să se realizeze zi de zi. Pentru aceasta poți folosi unul sau mai multe balsamuri de buze care să le îngrijească delicat. Evită balsamurile de buze care conţin parfumuri sau alte substanţe iritante. Apelează în schimb la balsamurile de buze care conţin uleiuri nutritive, vitamina E care ajută la refacerea pielii, ceară sau miere de albine care hidratează intens și protejează.

Tu cum îţi îngrijeşti buzele iarna?

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top