Femini.ro

Sperma şi ovulele la 20, 30 şi 40 ani

Relaţii

Sperma şi ovulele la 20, 30 şi 40 ani

Nedrept dar adevărat: pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, ajung să treacă de la marele 4 la 0, spre exemplu, cât ai zice peşte şi asta nu numai când intră în discuţie ovulele- deoarece acestea din urmă se schimbă iar şansele de a rămâne însărcinată scad în mod considerabil.

Cu toate acestea, şi sperma are de suferit, dar nu totul este la fel de dramatic ca şi în cazul femeilor. Având în vedere că lucrurile pot varia de la persoană la persoană, haideţi să vedem cum se schimbă atât sperma, cât şi ovulele la 20 ani, 30 ani şi 40 ani.

La începutul anilor 20

Ea: cu toate că te-ai născut cu aproximativ 1-2 milioane de ovule, doar 100 sau 200 vor rămâne în uter, iar calitatea este deosebit de ridicată.

El: sperma ta are doar 3 luni de zile deoarece îi ia mult prea mult timp pentru a se maturiza.

La mijlocul anilor 20

Ea: femeile experimentează o mică dezamăgire când vine vorba de fertilitate, însă, cu toate acestea, şansele de a rămâne însărcinată sunt destul de mari, aproximativ 75% iar ovulele tale sunt mai puţine.

El: consumul excesiv de alcool, consumul de droguri licite, ilicite, fumatul şi toxinele din mediu pot afecta în mod activ atât cantitatea cât şi calitatea oricărui tânăr dornic de a-şi întemeia o familie.

Young Couple In winter Snow Scene at  beautiful sunny day

La începutul anilor 30

Ea: Femeile prezintă din ce mai în ce mai puţine ovule, şi unde mai pui că pierde aproximativ 1000 la fiecare ciclu menstrual.

La mijlocul anilor 30

Ea: există probabilităţi destul de ridicate ca să apară anumite afecţiuni şi probleme cromozomiale cu ovulele, aşa că doar 54% dintre femeile care încearcă, şi rămân însărcinate în mai puţin de 12 luni de încercare. Şansele de a avea un avort cresc şi ele considerabil.

El: bărbaţii încep să producă din ce în ce mai multă spermă “proastă” din punct de vedere calitativ, ce prezintă tendinţa de a se mişca mult mai încet- cresc şansele de a avea un copil ce suferă de autism sau schizofrenie.

Winter season. Happy family having fun on fresh snow on vacation.

La începutul anilor 40

Ea: şansele unei femei de a concepe în aceste momente un copil ce suferă de o afecţiune cromozomială de tipul sindromului Down sunt de 1 la 100.

El: în mod clar unui bărbat la această vârstă îi va lua mult mai mult timp pentru a-şi lăsa partenera însărcinată.

După vârsta de 45 ani

Ea: după acest moment, extraordinar de puţine femei pot concepe şi pot duce până la bun sfârşit o sarcină sănătoasă sau pot aduce pe lume un bebeluş sănătos. Şansele de a naşte un copil ce suferă de sindromul Down cresc de 1 la 30.

El: la bărbaţi, schimbările de dispoziţie, boli şi afecţiuni ale rinichilor, a prostatei, toate acestea şi multe altele cauzate de hormoni se pot juca cu fertilitatea unui bărbat. De vreme ce, spre exemplu, cancerul nu afectează în mod direct calitatea spermei, tratamentele, radiaţia şi chimioterapia o fac.

happy young family have fun on swimming pool  at summer vacation

Continue Reading
You may also like...

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top