Femini.ro

Strategii pentru o carieră solidă

Carieră şi dezvoltare

Strategii pentru o carieră solidă

Ţi se pare că ai de parcurs un drum destul de greu şi anevoios şi parcă nu o mai scoţi la capăt? Impresia generală este că femeile ocupă din ce în ce mai mult teritoriu pe piaţa muncii şi devin adevărate doamne de succes- deci, veşti bune- poţi şi tu!

Aşa că, să nu mai stăm prea mult pe gânduri, să prindem puţin curaj şi să luăm exemplul femeilor de lângă noi, mamelor, ce au reuşit în viaţă. Pentru a atinge şi tu acest obiectiv, trebuie să ai în vedere câteva strategii pentru o carieră solidă şi pentru un succes maxim.

Multă educaţie şi multe cursuri

Educaţia este, de departe, cea mai puternică armă a unei femei şi trebuie să te pregăteşti pentru atac încă din liceu sau facultate. Alege să te implici în cadrul diferitelor organizaţii şi conferinţe de orice gen şi tip. Când mergi la un interviu, întreabă dacă este posibil un curs pentru dezvoltarea personală sau pentru a învaţă mult mai multe despre domeniul vizat.

d3x-6946-27-compressor

Fii la zi cu tehnologia

Femeile se descurcă mult mai bine cu internetul şi cu folosirea acestuia decât bărbaţii- aşa cum este şi in cazul educaţiei. De asemeni femeile sunt mult mai eficiente şi petrec mai puţin timp navigând deoarece ştiu întotdeauna ce, unde şi cum să caute.

Comunicare şi aptitudini interpersonale

Multe studii au arătat că femeile sunt mult mai sociabile şi se pricep să comunice mult mai bine decât bărbaţii. Căile prin care o fac nu sunt neapărat mai altfel faţă de ale bărbaţilor însă, li se potrivesc mult mai bine- este un atribut feminin, o abilitate de a crea legături şi relaţii.

WM2A8129-767-compressor

Plănuieşte-ţi cariera!

Plănuirea carierei este importantă pentru fiecare, însă în mod deosebit pentru o femeie deoarece în general ele se hotărăsc mai greu şi îşi schimbă punctul de vedere după cum bate vântul. Dacă ai totul planificat şi pus pe foaie, îţi va fi mult mai uşor să priveşti per ansamblu- poate-ţi doreşti un copil sau poate vrei o carieră.

Decide-te unde vrei să fii în 10-15 ani. Creează-ţi un plan flexibil în cazul în care vor apărea unele întâmplări inevitabile. Acomodează-ţi planurile la modul în care ţi se schimbă viaţa în fiecare zi.

Găseşte-ţi un mentor!

Un mentor este o persoană ce te poate ghida, te poate ajuta şi te poate ţine sub aripa ei până vei ajunge să-ţi creezi propriul “cuib” al carierei. Pentru a-l găsi pe cel potrivit, mergi la persoana pe care o admiri cel mai mult, testeaz-o, cere-i sfaturi. Fii sigurã întotdeauna că dezvălui destul de multe despre tine şi viaţa ta pentru ca aceasta să vadă în perspectivă situaţia în care te afli.

5509554355_c586e699bc_o-compressor

Promovează-te!

O dată ce te-ai pus la punct cu încrederea în tine, în ideile şi forţele tale, asigură-te că şi cei din jur ştiu cât de minunată eşti. Să te promovezi de una singură, clar nu este un lucru facil, mai ales pentru o femeie; poţi începe cu câteva persoane de la locul de muncă, cărora să le împărtăşeşti câteva dintre reuşitele tale în domeniu.

Pune-ţi la punct superiorii pentru ceea ce urmăreşti în companie, ce idee ai şi unde ai vrea să te afli. Progresează întotdeauna şi treci de la o etapă la altă fără a sta prea mult pe gânduri şi fără a lăsa fricile să te doboare.

Continue Reading
You may also like...

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top