Femini.ro

Strategii pentru stimularea încrederii

Carieră şi dezvoltare

Strategii pentru stimularea încrederii

Stimularea încrederii este simplă dacă ajungi să crezi în tine. Trebuie să ai încredere în persoana ta şi în abilitatea de a duce la bun sfârşit tot ce ţi-ai propus, fie de este vorba alături de o echipă sau doar de unul singur.

Identifică provocarea, pregăteşte-te pentru a cuceri şi mai apropie-te cu încredere.

Dacă eşti încrezător, poţi fi extraordinar de bun atunci când contează cel mai mult. Mai jos veţi găsi câteva strategii propuse de specialiştii noştri pentru stimularea încrederii. Încearcă-le şi vezi ce funcţionează pentru tine!

Fii propria majoretă

Bate palmă cu tine la nivel mental după ce ai terminat de executat un rol, ai dus la bun sfârşit un antrenament sau ai finalizat un proiect aşa cum ai plănuit de la bun început. Astfel de comportamente la adresa ta nu fac nimic altceva decât să depoziteze, să acumuleze în contul încredere.

Ia-ţi un moment liber şi reflectează

Reflectează şi gândeşte-te la succesele din trecut şi la momentele tale de glorie pentru stimularea încrederii; aceasta te va duce la o joacă mult mai bună în viitor. Retrăieşte acele momente magice pentru tine, în minte şi simte-te din nou la fel de bine ca şi atunci. Mai târziu, când vei avea nevoie de o stimulare, îţi va fi mult mai uşor să te agăţi de aceste sentimente.

Cea mai mare provocare

Adu-ţi aminte, în primul şi în primul rând de o ocazie particularã când ai triumfat asupra unei provocări dificile- ca şi frica de înălţime sau o accidentare de pe urma căreia credeai că nu-ţi vei mai reveni la forţă maximă. Scrie câteva pe o foaie de hârtie dacă este cazul şi reciteşte-le pentru stimularea încrederii- adu-ţi aminte de ce lucruri grozave poţi fi în stare atunci când îţi propui.

Gândeşte-te la complimentele ce ţi-au fost oferite

Ia în considerare toate acele complimente făcute de cei din jur pentru abilităţile tale extraordinare ce au fost de mare ajutor. Adu-ţi aminte de colegi, de prieteni, de antrenori şi membri ai familiei ce te-au încurajat mereu şi ţi-au recunoscut meritele când ai excelat.

Aceştia sunt cei care ştiu, care au văzut de ce lucruri eşti în stare atunci când îţi propui.

Confident businessman walking on the street

Consultă-ţi mentorii

Fiecare dintre noi, fie de o recunoaştem sau nu, are un mentor sau mai mulţi. Uită-te la ei, citeşte despre ei, despre ce au făcut în anumite momente ale vieţii, despre cum au reuşit şi mimează, fă aceleaşi lucruri deoarece acelea sunt câştigătoare în cazul în care doreşti să fii un campion în domeniul în care activezi.

Fii Superwoman

Stai de fiecare dată într-o postură încrezătoare- picioarele depărtate, bărbia sus, pieptul înafară şi cu un zâmbet extraordinar de fermecător. Dacă deocamdată nu poţi face aceste lucruri în faţa persoanelor din jurul tău, încearcă să experimentezi în fiecare zi în faţa oglinzii.

Ai încredere în practica ta

Repetă-ţi asta înainte de orice competiţie, de orice concurs sau prezentare: “Am practicat mult şi am încredere în antrenamentele mele, în studiile şi pregătirea mea personală! Am încredere în mine ca şi persoană capabilă!”

Portrait of angry man shouting and touching his curly hair

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top